Gemeente Tilburg

Datum
25 april 2006

Extra parkeervakken Pelgrimsweg Tilburg

Enkele weken geleden heeft de gemeente in overleg met de politie vijf extra parkeerplaatsen aangelegd op het trottoir van de Pelgrimsweg ter hoogte van de kruising met de Doornbossestraat. Dit was noodzakelijk, omdat de politie bezig was met een actie om fatsoenlijk parkeren in de wijk Armhoef te bevorderen. Asociaal parkeren werd na een waarschuwing beboet. Een aanvullende maatregel van deze actie was de aanleg van extra parkeerruimte in de wijk. Vandaar de aanleg van de vijf extra parkeerplaatsen op het trottoir voor het klooster aan de Pelgrimsweg.

Nu blijkt dat de vrachtwagens die de Aldi bevoorraden nauwelijks tussen de geparkeerde auto's kunnen manoeuvreren, met als gevolg schade aan geparkeerde auto's. De gemeente is nu genoodzaakt enkele van deze parkeerplaatsen weer op te heffen, zodat de vrachtwagens van de Aldi zonder schade naar de ringbaan kunnen rijden.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen en of opmerkingen naar aanleiding van deze maatregelen, dan kunt u contact opnemen met projectcoördinator Henk Schietecat van de gemeente Tilburg. Hij is te bereiken op telefoonnummer 542 9126 of per mail henk.schietecat@tilburg.nl


---- --