Gemeente Moerdijk


projecten brabant veiliger

De provincie Noord-Brabant reserveert voor de gemeente Moerdijk 87.041,00 voor de uitvoering van projecten in het kader van Brabant Veiliger. De projecten hebben allemaal te maken met externe veiligheid.

Het ministerie van VROM heeft aan de provincie Noord-Brabant 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bevordering van de externe veiligheid. Het provinciale projectteam Brabant Veiliger heeft in overleg met regios en gemeenten, 61 projecten en activiteiten uitgewerkt die in aanmerking komen voor subsidie. Voor Moerdijk zijn zestien projecten en activiteiten gehonoreerd.

De projecten hebben betrekking op:

* risico-inventarisatie bij risicovolle bedrijven: dit gaat over het in beeld brengen van:


* de risicobronnen bij bedrijven en de omvang ervan;
* de objecten waar grote aantallen mensen verblijven binnen de invloedssferen van de risicobronnen en het groepsrisico bij deze situaties.


* externe veiligheid bij vergunningverlening en handhaving: dit betekent dat er bij de vergunningverlening en handhaving extra aandacht wordt besteed aan de externe veiligheid;
* eventuele sanering van lpg-stations;

* veiligheidscontouren bij het industrieterrein Moerdijk: er wordt een projectgroep geformeerd door gemeente, provincie, RMD en Havenschap om te kijken hoe de BEVI het beste kan worden uitgevoerd. De BEVI, Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen, geeft diverse mogelijkheden aan hoe de externe veiligheid in de hand gehouden kan worden.

* Communicatie over externe veiligheid.