Gemeente Moerdijk


Schoolplein palet wordt wijkvoorziening

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen besloten 25.000,00 ter beschikking te stellen om het schoolplein van basisschool Het Palet in te richten als wijkvoorziening. Hiermee wordt een begin gemaakt met de uitvoering van de raadsmotie "inrichting speelplaatsen van scholen met speelvoorzieningen".

In december heeft de raad besloten dat de gemeente een bedrag ter beschikking stelt als het plein van een school ingericht wordt als speelplaats voor de wijk. De eerste school waar de gemeente hierover afspraken heeft gemaakt, is het Palet in Klundert. Gemeente en school hebben een convenant afgesloten waarin onder meer afspraken zijn gemaakt over beheer en onderhoud. In principe neemt de school deze taken op zich. Mocht er schade ontstaat door vandalisme, dan neemt de gemeente deze kosten voor haar rekening.

De inrichting van het schoolplein van het Palet is een proef. Als deze proef slaagt, gaat de gemeente op dezelfde manier om met de schoolpleinen van andere scholen waar nieuwbouw/renovatie aan de orde komt. Dat wil zeggen als deze scholen aangeven hun speelplaats open te willen stellen als buurtvoorziening.

Er is voor nieuwe verzoeken een aantal randvoorwaarden geformuleerd:
* de schoolpleinen worden pas heringericht bij nieuwbouw of renovatie van de school;

* De hoogte van het bedrag (maximaal 25.000,00) wordt vastgesteld op basis van de terreinoppervlakte van het schoolplein en de inrichting;

* De inrichting van het plein moet aantrekkelijk zijn voor kinderen van verschillende leeftijden.

De kosten van de inrichting van het schoolplein van het Palet worden gedekt uit de post onvoorzien 2006.