12.500 eur o voor het beste vrijwilligersproject

Ned. org. vrijwilligerswerk

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) heeft de inschrijving voor twee belangrijke vrijwilligersprijzen geopend: Het Nationale Compliment voor het beste vrijwilligersproject in Nederland en Het GemeentenCompliment voor de gemeente met een actief vrijwilligerswerk-beleid. Vrijwilligerswerk is winst voor iedereen. Het thema is daarom dit jaar Tel uit je winst! Inschrijven kan tot 30 juni.

Het Nationale Compliment
Het Nationale Compliment is dé prijs voor inspirerende en opvallende vrijwilligersprojecten en bestaat uit een geldbedrag van respectievelijk 12.500 euro, 7.500 euro en 5.000 euro. Met de prijs, die dit jaar voor de tiende keer wordt uitgereikt, belonen Vereniging NOV en de Rabobank het vrijwilligerswerk en stimuleren zij vrijwilligersorganisaties om initiatiefrijk te blijven.

Het GemeentenCompliment
Veel plaatselijke vrijwilligersprojecten worden gestart op initiatief van de bevolking. Maar erkenning, ondersteuning, netwerken en promotie vanuit de gemeente zijn nodig om deze initiatieven te kunnen voortzetten. Goed gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid verdient een Compliment! Vereniging NOV reikt de prijs in 2006 voor de zesde keer uit, in samenwerking met het Ministerie van VWS.

Inschrijven
Inschrijven voor de Complimenten kan tot 30 juni 2006. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Vereniging NOV, 030 750 90 95 of algemeen@nov.nl. Digitaal inschrijven kan via www.nov.nl. De winnaars worden bekendgemaakt op 16 december 2006. Tijdens dit evenement worden ook de Make a Difference Day (MADD) Awards uitgereikt. Op 3 en 4 november gaan duizenden Nederlanders tijdens MADD vrijwillig de handen uit de mouwen steken bij vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersprojecten.

Vereniging NOV
Vereniging NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland. De vereniging kent het veld door en door, behartigt de belangen van vrijwilligers en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland. De vereniging heeft 350 leden.

/////////////////////////////////einde bericht//////////////////////