2e persbericht van dinsdag 25 april 2006

Eindhoven, 25-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert man met vals paspoort

De politie heeft dinsdagochtend rond 10.30 uur een man met onbekende leeftijd en nationaliteit aangehouden in het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan. Hij wilde daar met een vals Frans paspoort een sofi-nummer aanvragen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt verkeerscontroles

De politie in Helmond heeft dinsdag op een aantal locaties verkeerscontroles gehouden. Er werd met name gecontroleerd op het dragen van de autogordel en het niet-handsfree mobiel bellen in de auto. Op de Geldropseweg, de Uiverlaan en de Rivierensingel werden tussen 9.30 en 11.30 uur 96 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 12.30 en 14.30 uur werden op de Mierloseweg, de Engelseweg en de Rembrandtlaan in totaal 103 bekeuringen uitgeschreven. Drie mensen werden aangehouden omdat ze niet voldeden aan bevel of vordering om weg te gaan, een agent beledigden of een valse naam opgaven. Ze kregen daarvoor een proces-verbaal. De politie heeft de controles uitgevoerd met ongeveer 25 mensen, waaronder enkele motorrijders.

Valkenswaard: Tractor-grasmaaier gestolen

Uit een niet-afgesloten schuur bij een woning aan de Kromstraat is de afgelopen week een tractor-grasmaaier weggehaald. Dat werd dinsdagochtend rond 9.00 uur ontdekt. Het is nog onduidelijk hoe de grasmaaier is weggehaald; er is nergens inbraakschade ontdekt. De maaier is een paar duizend euro waard.

Valkenswaard: Crossmotor weg bij inbraak

Bij een inbraak in een schuur bij een woning aan de Sportstraat is een oranje KTM-crossmotor (kenteken MJ-NS-08) gestolen. Dat gebeurde tussen zondagavond 20.00 uur en maandagavond 19.00 uur. Het slot van de schuur is opengebroken.

Middelbeers: Inbraak in schuur

Bij een inbraak in een schuur bij een woning aan de Vestdijk zijn de nodige goederen weggehaald. Het gaat om een rode Suzuki Quad type LT 50, een klein blauw Yamaha motortje type PW 50, en een blauwe Yamaha off-the-road-motor type WR 450 (kenteken MN-FF-54). Verder verdwenen onder meer een rood-met-gele Honda grasmaaier, een hogedrukspuit, en motor-kleding en -laarzen. Dat gebeurde tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagochtend 6.45 uur. Het slot van de schuur is opengebroken.