Toeristen zetten tanden in onze taal

GRONINGEN, 25 april 2006 -- 'Language is fun' - onder dit motto organiseert taalschool Say it in Dutch in de maanden mei, juni en juli iedere zondag in Groningen een taallunch. Bij een kop koffie of een glas melk, en een boterham kunnen bezoekers van Groningen de basics van het Nederlands leren onder begeleiding van een gecertificeerde docente. Een uniek concept voor Noord-Nederland.

Say it in Dutch organiseert zijn taallunches voor actieve en nieuwsgierige mensen die vanuit het buitenland een bezoek brengen aan Groningen. En die het leuk vinden daarbij niet alleen Stad en Ommeland maar ook de Nederlandse taal nader te leren kennen. Uitgangspunt is om jezelf op een ontspannen maar actieve manier heel basaal in het Nederlands te leren uitdrukken met woorden en zinswendingen die je nodig hebt om hier je weg te kunnen vinden.

Prettig verblijf

De taallunches hebben de naam 'A bite of Dutch' meegekregen. De minicursussen hebben Engels als voertaal. Specifiek op bezoekers uit Duitsland richt Say it in Dutch zich onder de naam 'Niederländisch zum Anbeißen'. Bij voldoende belangstelling van onze oosterburen worden de taallunches ook in het Duits gegeven. Iedere zondag in mei, juni en juli vinden ze plaats in Huis De Beurs, het eerbiedwaardige lunchcafé in de binnenstad van Groningen. Op het programma staan eenvoudige uitdrukkingen leren en oefenen onder begeleiding van een gecertificeerde docente Nederlands. Onderwerpen die aan bod komen zijn groeten en dag zeggen, shopping, uit eten gaan en wat je als buitenlandse bezoeker verder voor zinswendingen nodig hebt voor een prettig verblijf in Groningen en Nederland.

Dubbel zo welkom

Initiatiefnemer van de taallunch is Yorien van den Hombergh. Zij haalde eerder dit jaar de lokale en landelijke pers met Digidutch, een basiscursus Nederlands via e-mail. Haar idee om toeristen aan de koffietafel te laten kennismaken met onze taal is uniek voor Noord-Nederland. 'Bezoekers uit het buitenland zijn in Groningen ook graag geziene gasten wanneer ze zich in het Engels of Duits verstaanbaar maken. Maar met een paar woordjes Nederlands kweek je extra goodwill. En garandeer je een welwillende glimlach die maakt dat je je dubbel zo welkom voelt.'

Inschrijven

Wie mee wil doen, kan tot 48 uur voor aanvang nog een plaatsje reserveren via www.sayitindutch.com of telefonisch: +31(0)6-28723197.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Meer informatie

Wat?
A Bite of Dutch, taallunch voor bezoekers aan Groningen

Wanneer?
Iedere zondag in mei, juni en juli
( 7, 14, 21 en 28 mei)
( 4, 11, 18, 25 juni)
( 2, 9, 16, 23, 30 juli)
Hoe laat?
Van 12.00 tot 14.00 uur

Waar?
Huis De Beurs, Vismarkt, Groningen

Kosten?
¤ 29,50

Contact
Yorien van den Hombergh

Say it in Dutch Language School

E-mail: info@sayitindutch.com
Internet: http://www.sayitindutch.com
Telefoon: 06 - 28 72 31 97