Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

25 april 2006

Epe - Auto tegen vangrail

Een 42-jarige automobilist uit Heerde botste op dinsdag (25-04) rond 03.55 uur op de A50 tegen de vangrail. De man was tijdens het rijden vermoedelijk in slaap gevallen en belandde met de autowielen in de berm. Na een stuurcorrectie kwam de auto in een slip en kwam tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. Bestuurder en twee inzittenden bleven ongedeerd. De auto was total loss en een gedeelte van de vangrail moet worden vervangen.

Harderwijk - Snorfietser gewond

Een 37-jarige automobilist uit Harderwijk verleende op de kruising van de Elsweg, Overkampsweg en de Berkenboomsweg geen voorrang aan een 52-jarige plaatsgenoot op een snorfiets. Het ongeval gebeurde op maandag (24-04) rond 07.55 uur. De snorfietser werd met onder meer een gebroken voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vervoermiddel was total loss.

Harderwijk - Betrapt op brommer tijdens ontzegging

De politie heeft aan een 36-jarige bromfietser uit Harderwijk een boete uitgereikt voor het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man werd op maandag (24-04) rond 20.55 uur gecontroleerd op de Hoofdweg. De politie maakt proces-verbaal op.

Vaassen - Doorrijder aangehouden

De politie heeft op maandagavond (24-04) een 23-jarige inwoner van Vaassen aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De man reed met forse snelheid achteruit over de Spechtstraat en botste tegen een geparkeerde auto. Vervolgens doofde hij de verlichting van de auto en reed weg. De politie trof de beschadigde auto en de bestuurder na enig zoekwerk in de omgeving aan. Omdat er alcoholgebruik werd geconstateerd moest de man een blaastest ondergaan. Hij blies 1,18 promille. De politie maakt proces-verbaal op terzake drankgebruik en doorrijden na aanrijding.

Wapenveld - Politie onderzoekt vernieling fietsen

De politie is een onderzoek gestart naar de vernieling van een viertal fietsen. De fietsen lagen vrijdagavond (21/4) rond 23.30 uur op de parkeerplaats aan de Stationsweg nabij de Aldi-supermarkt. De fietsen stonden daar aanvankelijk gestald en vervolgens door een onbekende op straat gesmeten en rond 23.30 uur overreden door de bestuurder van een blauwe personenauto, waardoor er schade ontstond. Getuigen van de incidenten wordt verzocht zich te melden bij de politie in Heerde via 0900 8844.

Putten - Diefstal scooter

Aan de Poststraat werd op dinsdag (25-04) rond 10.30 uur een scooter ontvreemd. De eigenaar had de scooter onafgesloten thv de drogist geparkeerd om snel een boodschap te doen. Het gaat om een scooter van het merk Ssanyang Jung, kleur donkergrijs, kenteken JLL 221. Het signalement van de dader is: jongeman, blanke huidskleur, droeg bruin/groene kleding (oa een bomberjack). In het kader van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen. Met name een vrouw die de politie telefonisch, via een de nabij gelegen slagerij, in kennis stelde van de diefstal. Ze wordt verzocht zich te melden via 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --