Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

25 april 2006

Apeldoorn - Diefstal bestelauto

Vanaf het parkeerterrein bij een autobedrijf aan het Ambachtsveld werd van zondag op maandag (23/24-04) een blauw VW Transporter, kenteken 40-VP-FF ontvreemd. Benadeelde had zijn auto daar zondagavond achtergelaten voor een APK-keuring. De auto bleek de volgende dag te zijn ontvreemd.

Apeldoorn - Verdachte van zakkenrollen aangehouden

Een 42-jarige vrouw zvwov werd op maandagmorgen (24-04) door een kraamhoudster betrapt toen ze de portemonnee van een 79-jarige Apeldoornse rolde bij een marktkraam op het Marktplein. De kraamhoudster volgde de verdachte en sprak haar aan. Deze ontkende iets met de diefstal te maken hebben gehad maar een getuige had gezien dat de vrouw een portemonnee weggooide. Ze werd overgedragen aan de politie en kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt om voor de rechter te verschijnen.

Apeldoorn - Diefstal autovelgen

Vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Wilmersdorf werden van zondag op maandag (23/24-04) van twee Audi's in totaal acht velgen mét banden ontvreemd. De dader kwam op het terrein door een gat in de omheining te knippen.

Politie treft drie kilogram hash.

De politie in Apeldoorn heeft maandag (24/4) bij een onderzoek naar hennepkwekerijen in een woning aan de Aristotelesstraat 3 kilogram hash en 8 hennepplanten aangetroffen. De bewoner werd niet aangetroffen en kon nog niet worden aangehouden.

In een pand aan de Korianderstraat en de Gentiaanstraat werden twee forse kwekerijen aangetroffen waar de planten kortgeleden waren geoogst. De politie heeft de apparatuur van beide kwekerijen in beslaggenomen en vernietigd. De bewoners zijn nog niet getraceerd. Zij zullen later worden aangehouden en verhoord, waarna een proces-verbaal volgt.

In het onderzoek naar de hennepkwekerijen die maandag (24/4) werden aangetroffen (Gentiaanstraat en Stationsstraat) zijn intussen twee mannen aangehouden en verhoord. Het betreffen een man van 34 en een man van 36 jaar, beiden afkomstig uit Apeldoorn. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --