Gemeente Tilburg

25-4-2006
Vierde actie grotere papiercontainer
Bon invullen in week 17 tot en met 19

Inwoners van Tilburg kunnen hun huidige papiercontainer weer gratis omruilen voor een grotere container. Dit is de vierde keer dat gemeente Tilburg deze mogelijkheid biedt.

De omwisseling van de papiercontainer is één van de maatregelen uit de herijking van het afvalbeleid. Uit een onderzoek dat voor die herijking is gehouden, blijkt dat een aantal Tilburgers de groene minicontainer van 140 liter voor papierafval te klein vindt. Daarom heeft de gemeente besloten grotere papiercontainers van 240 liter beschikbaar te stellen. Tot nu toe hebben al 5500 huishoudens een grotere papiercontainer aangevraagd.De inzamelfrequentie (één keer in de vier weken) blijft ook deze keer gelijk, evenals de inzameldag. De maatregel is speciaal bedoeld voor die huishoudens waarbij de papiercontainer vaak te vol zit. De mogelijkheid geldt niet voor flatbewoners.

Bon invullen
Inwoners die graag hun 140-liter container omruilen voor een 240-liter container kunnen dit in week 17 tot en met week 19 via een bon op de gemeentepagina aangeven. Ook is de bon te vinden op internet, in de stadswinkels en wordt deze ook regelmatig geplaatst in de regionale kranten. De bon kan tot en met vrijdag 12 mei worden teruggestuurd naar het Brabants Afval Team.

Afhankelijk van het aantal aanvragen, worden de containers in juni omgeruild. De wisseling vindt een dag na de normale papierinzameling plaats. Voordat de papiercontainer wordt omgewisseld, krijgen alle aanvragers een bewonersbrief met daarin meer informatie over de maatregel, de datum en de manier van omwisselen.

Herijking afvalbeleid
Vorig jaar heeft de gemeente besloten het afvalbeleid op een aantal punten te veranderen. De gemeente zet vooral in op maatregelen waar zij direct invloed op kan uitoefenen en die zonder extra kosten voor de burger kunnen worden ingevoerd. Dit is een van die maatregelingen. Als de doelstelling van hergebruik wordt gehaald, levert dit in de toekomst besparingen op.