AEGON N.V. - Besluiten Van De Jaarlijkse Algemene ...........

Aegon n.v.

AEGON N.V. - Besluiten Van De Jaarlijkse Algemene Vergadering Van Aandeelhouders

THE HAGUE, The Netherlands, April 25 /PRNewswire/ --
De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVvA) van AEGON N.V. is vandaag gehouden op het hoofdkantoor in Den Haag. De volgende besluiten werden door de aandeelhouders genomen:

Herbenoeming in de Raad van Bestuur

De heer J.G. van der Werf is per 25 april 2006 herbenoemd als lid van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar.

Samenstelling Raad van Commissarissen gewijzigd

De heer K.J. Storm is per 25 april 2006 herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar.

De heer C.M. Sobel is per 25 april 2006 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar.

De heer P. Voser is per 25 april 2006 teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen.

Jaarrekening

De AVvA heeft de jaarrekening over het boekjaar 2005 vastgesteld en er is besloten tot kwijting van de leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen voor de uitoefening van hun taken.

Slotdividend 2005

Het totale dividend voor het boekjaar 2005 is vastgesteld op EUR 0,45 per gewoon aandeel van EUR 0,12 nominaal. Rekening houdend met het interim-dividend van EUR 0,22 betekent dit een slotdividend van EUR 0,23 per gewoon aandeel. Dit zal, naar keuze van de aandeelhouders, geheel in contanten of geheel in gewone aandelen worden uitgekeerd. De fractie ter bepaling van het dividend in aandelen wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en zal worden bepaald op basis van de gemiddelde koers van het aandeel AEGON op Euronext Amsterdam tijdens de vijf handelsdagen in de periode van 3 mei 2006 tot en met 9 mei 2006. Het slotdividend wordt betaalbaar gesteld vanaf 16 mei 2006.

Statutenwijziging

De voorgestelde statutenwijziging is aangenomen. De wijziging betreft in het bijzonder de afschaffing van aandelen aan toonder (K- en CF-stukken) en de vervanging daarvan door aandelen op naam.

Over AEGON N.V.

AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een belangrijke aanbieder van beleggingsproducten. We stimuleren onze lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van onze klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. We zijn er trots op dat we deze lokale aanpak kunnen combineren met de kracht van onze groeiende wereldwijde organisatie.

AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de Groep actief in een aantal andere landen, waaronder Canada, China, Hongarije, Polen, Slowakije, Spanje, Taiwan en Tsjechië.

Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën en we streven ernaar de beste in onze bedrijfstak te zijn.

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations
Den Haag
Analisten & beleggers, +31(0)70-344-83-05
Media, +31(0)70-344-83-44
E-mail gca-ir@aegon.com

Website: www.aegon.com

PRN NLD.