Socialistische Partij

Megasalarissen energiesector eindelijk aangepakt dankzij motie Irrgang

25-04-2006 * Het kabinet zal nu eindelijk wat moeten gaan doen aan de extreem hoge beloningen van de bestuurders van energiebedrijven zoals NUON en Essent. Een motie van SP-kamerlid Irrgang die vandaag werd aangenomen heeft daar voor gezorgd.

Bestuurders van deze bedrijven namen vorig jaar meer dan 8 ton per persoon mee naar huis. De regering moet nu met een plan komen dat er voor moet zorgen dat daar voor de komende jaren verandering in komt. Na jaren van afwachten lijkt het kabinet nu eindelijk bereid iets te doen aan de hoge salarissen van bestuurders in de zogenaamde semi-publieke sector. Volgens de regering hoorden energiebedrijven daar echter niet bij, hoewel deze bedrijven voor 100% in handen zijn van overheden.

Irrgang: "Juist over de enorm hoge salarissen van bestuurders van energiebedrijven was enorm veel ophef, en terecht. Volkomen belachelijk dus dat juist deze salarissen niet aangepakt zouden worden."

Irrgang heeft de minister van financiën meteen om een brief gevraagd waarin hij moet uitleggen hoe hij de motie gaat uitvoeren.