Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 25-04-2006

Verdachte van bedreiging aangehouden

Rosmalen - De politie heeft dinsdagochtend een 25-jarige man uit Rosmalen in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van een bedreiging met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De man zou zondagochtend vroeg in het Luyckershofke een 40-jarige man en vrouw uit Rosmalen bedreigd hebben, die in een auto zaten te praten. Zij hadden net kennissen afgezet toen de verdachte het portier opentrok en begon te schreeuwen. Hierbij sloeg hij de 40-jarige vrouw in haar gezicht. Ook bedreigde hij hen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De man is ingesloten voor verder verhoor. Bij de doorzoeking van de woning is geen vuurwapen aangetroffen. Wel heeft de politie 510 pillen, vermoedelijk speed, en enkele tientallen ampullen met vermoedelijk anabolen steroïden gevonden. Deze zijn in beslag genomen.

De politie onderzoekt de zaak verder.

Huiselijk geweld

's-Hertogenbosch - De politie heeft in een woning in 's-Hertogenbosch een 21-jarige man uit Schijndel aangehouden. Hij wordt verdacht van stalking en mishandeling van zijn ex-vriendin uit Berlicum. De man is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

Zakenvrouw dolblij na terugvinden portemonnee

Rosmalen De politie heeft dinsdagochtend drie Bossche vrouwen tussen de 19 en 20 jaar aangehouden op de Harenweg in Rosmalen. De vrouwen worden ervan verdacht even daarvoor een 41-jarige Australische vrouw van haar portemonnee beroofd te hebben. Dit gebeurde in een hotel aan de Burgemeester Burgerslaan.

De Australische was op zakenreis door Europa en wilde in het hotel afrekenen aan de balie, toen haar portefeuille, met o.a. haar tickets, gestolen werd. De politie kon de verdachten even later aanhouden op de Harenweg naar aanleiding van het opgegeven signalement. De portefeuille is terug bij de eigenaresse, die haar zakenreis nu opgelucht kan vervolgen.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Drugsdealer aangehouden

s-Hertogenbosch - De politie heeft maandagmiddag in de Elzenstraat een 33-jarige Bosschenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man was in het bezit van een handvol bolletjes vermoedelijk cocaïne en heroïne. Ook wordt hij verdacht van drugs dealen.

De politie heeft de drugs in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

Drunen De politie heeft maandagavond een 31-jarige man uit Drunen aangehouden vanwege huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Hij is ingesloten voor verder verhoor.

Man bedreigt pompbediende

Drunen De politie heeft maandagavond een 21-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden voor bedreiging.

De verdachte had getankt op de Parklaan in Drunen. Tijdens het afrekenen ontstond en een probleem met betalen, waarna de verdachte dreigde dat hij met zijn auto de shop binnen zou rijden en de ramen in zou gooien. De pompbediende deed hiervan aangifte, waarna de verdachte is aangehouden en verhoord.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

Vught De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de A65 onder Vught een 21-jarige Amsterdammer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De Amsterdammer is beginnen bestuurder. Hij kreeg een rijverbod van één uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Moet nog zitten

Oss/Lith De politie in Oss heeft maandagmiddag een 26-jarige man uit Lith aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De man moet nog een gevangenisstraf uitzitten van 30 dagen.

Tweede verdachte auto-inbraak Bachlaan aangehouden

Oss De politie heeft maandagmiddag een 19-jarige Ossenaar aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak in de nacht van woensdag op donderdag (20 april) op de Bachlaan in Oss.

Die nacht werd op de Chopinlaan al een 17-jarige Ossenaar aangehouden met behulp van een speurhond. In de omgeving werd een tas met navigatiesysteem en enkele inbrekerswerktuigen gevonden. De politie vermoedde dat de auto-inbraak met een tweede persoon gepleegd was en stelde een onderzoek in naar de identiteit van deze verdachte, wat gisteren resulteerde in de aanhouding van de 19-jarige Ossenaar. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten voor verhoor.

Politie treft zojuist geoogste hennepkwekerij aan

Oss De politie heeft dinsdagochtend een 34-jarige vrouw op de Staringstraat in Oss aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Vanuit de buurt kreeg de politie de melding dat er in de woning van de vrouw weed geknipt werd. Toen de politie even later ter plaatse kwam, trof zij een zojuist geoogste professionele hennepkwekerij aan in een kamer op de boven- en zolderverdieping. De (tijdelijke) bewoonster werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij bleek in het bezit van een mogelijk vervalst Pools paspoort. De politie onderzoekt de zaak.

Ossenaar sluist geld naar eigen bankrekening

Oss De politie heeft dinsdagmorgen een 59-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden voor verduistering van geld.

De man is werkzaam bij een bedrijf aan de Galliersweg in Oss en zou in de periode mei 2005 tot 18 april jl. vermoedelijk duizenden euros van de firma naar zijn eigen bankrekening overgeboekt hebben. Maandagmorgen (24 april) deed het bedrijf hiervan aangifte.

De Ossenaar is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw lichtgewond na verkeersongeval op N65

Haaren Maandagmiddag is bij een verkeersongeval op de N65 een 37-jarige automobiliste uit Haaren lichtgewond geraakt. Ter hoogte van Haaren stak de vrouw met haar auto de N65 over en werd vervolgens aangereden door een vrachtauto die vanuit Tilburg richting Vught reed. De vrouw raakte hierbij lichtgewond aan nek en borstbeen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor behandeling. Haar auto is total-loss.

Snelheidscontroles gemeente Heusden

Heusden De politie heeft dinsdagmorgen op diverse locaties in de gemeente Heusden snelheidscontroles gehouden. In totaal kregen 17 mensen hiervoor een bekeuring.

De hoogst gemeten snelheid was 97 km/h, waar slechts 60 km/h is toegestaan, dit was op Honderdbunderweg te Drunen. Hier kregen 13 mensen een bekeuring.

De politie controleerde ook op de Vendreef te Vlijmen en de Nieuwkijkseweg te Nieuwkuijk. Hier kregen 4 mensen een bekeuring.