Gemeente Geldrop-Mierlo


website gemeente geldrop-mierlo uitgebreid met digid

Wij zijn de 50e gemeente die is aangesloten op DigiD. Met DigiD breiden wij onze digitale dienstverlening uit. Vanaf vandaag kunt u dankzij DigiD met één gebruikersnaam met wachtwoord terecht bij een aantal elektronische diensten op internet. DigiD (spreek uit: 'Diegiedee') staat voor Digitale Identificatie; het is een gemeenschappelijk systeem van en voor de overheid. Overheidsinstellingen kunnen met DigiD de identiteit verifiëren van klanten die gebruikmaken van haar elektronische diensten. U kunt via het Digitale loket op deze site onder meer uw WOZ-gegevens inzien. Ook kunt u via DigiD elektronisch terecht bij de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het CWI en het Uwv.

AANVRAGEN DIGID
Aanvragen van DigiD gaat eenvoudig. Op deze site vindt u op onze homepage een button naar het Digitale loket. Als u hier op klikt, komt u op een pagina waar u zich kunt inloggen.Via deze knop kunt u zich aanmelden voor DigiD. Na het invullen van een aantal gegevens stuurt DigiD u per post een persoonlijke activeringscode. Dit gebeurt naar het (huis)adres wat u heeft ingevuld en zoals dat bekend is bij de gemeente. Door die code op de genoemde website in te vullen, activeert u uw aanvraag. U kiest zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. Vanaf dat moment kunt u gebruik maken van een aantal elektronische overheidsdiensten.

U HEEFT ZICH AL EERDER AANGEMELD? Wellicht heeft u zich via onze website al laten registreren voor het inzien van uw WOZ-gegevens. Als u zich eerder heeft aangemeld en hiervoor inloggevens heeft ontvangen, geldt dat deze gegevens vanaf deze week niet meer geldig zijn.U kunt zich opnieuw aanmelden via DigiD en ontvangt dan nieuwe inloggevens.Het gaat om ruim 2000 aanmeldingen. Iedereen die zich eerder heeft aangemeld, is over deze wijziging per email geïnformeerd.

MEER INFORMATIE
Als u een vraag hebt over DigiD, dan verwijzen wij u naar www.digid.nl. Hier vindt u onder meer wat u moet doen als u uw gebruikersnaam en wachtwoord bent vergeten. Als u vragen heeft die u niet in de lijst "Vraag en antwoord" terugvindt, kunt u uw vraag ook e-mailen naar info@digid.nl Vragen per e-mail worden - indien mogelijk
- binnen 48 uur beantwoord. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de helpdesk bellen: (0800) 023 04 35 op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur.