Gemeente Harenkarspel


25-04-2006
Nico Slagter, ereburger van Harenkarspel

De uitreiking van de oorkonde en bijbehorende erepenning in zilver vond plaats tijdens een feestelijke afscheidsreceptie, waarin de heer Slagter heeft afscheid genomen als wethouder.

Nico Slagter was al enige jaren gemeenteraadslid voor Algemeen Belang '89 toen hij in 1998 lid werd van het college van burgemeester en wethouders van Harenkarspel. Hij heeft twee collegeperiodes meegemaakt, in zijn wethouderschap behandelde hij alle welzijns- en samenlevingszaken, waaronder onderwijs, educatie en sport.

Het ereburgerschap is de tweede grote onderscheiding voor Nico Slagter. In 2002 ontving hij een koninklijke onderscheiding, werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit mede omdat hij in de periode 1986-1990 namens het CDA gemeenteraadslid was in de voormalige gemeente Harenkarspel. In de periode 1994--2002 gemeenteraadslid van Harenkarspel en sinds 1998 tevens wethouder. In 2002 werd het dualistische systeem ingevoerd in de gemeentelijke politiek en trad Slagter af als raadslid.

Hij is bij zijn aftreden als wethouder gedecoreerd met het ereburgerschap vanwege zijn grote verdiensten voor de samenleving van Harenkarspel.