Ingezonden persbericht


MOTORRIJDERS ACTIE GROEP - Belangenvereniging voor motorrijders

Persbericht - 25 april 2006

Aantal motordoden daalt met 14 procent

In de door minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat bekend gemaakte verkeersongevalcijfers over 2005 blijkt dat het aantal dodelijk verongelukte motorrijders in 2005 is gedaald naar 78. In 2004 was dat - na correctie van de cijfers - nog 91.

De Motorrijders Actie Groep (MAG), belangenvereniging voor motorrijders, is zeer verheugd met de daling met meer dan 14 procent van het aantal dodelijke motorslachtoffers en ziet hierin de basis voor verdergaande samenwerking met het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de partners in het Landelijk Motorplatform.

De MAG is van mening dat door middel van voorlichtingscampagnes, gericht op zowel motorrijders als automobilisten, de verkeersveiligheid van motorrijders nog verder kan worden verbeterd. De MAG is momenteel in overleg met het ministerie om dergelijke campagnes vorm te geven, waarbij de motorrijdersvereniging vooral aandacht vraagt voor een grotere bewustwording bij automobilisten als het gaat om het waarnemen van motorrijders. Uit eerder onderzoek van de SWOV is gebleken dat bij meer dan tweederde van de botsingen met een auto de automobilist de motorrijder niet of te laat heeft opgemerkt.