AEGON

Voorstel aan aandeelhouders over samenstelling van AEGON N.V.'s Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur

Den Haag, 14 maart 2006

De Raad van Commissarissen van AEGON N.V. zal de aandeelhouders tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVvA) van 25 april 2006 voorstellen de heer Cliff Sobel voor vier jaar te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.

De heer Sobel, die de Amerikaanse nationaliteit heeft, was in de periode 2001-2005 ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland. Voordien was hij chairman van Net2Phone, Inc. De heer Sobel is op dit moment lid van de Raad van Commissarissen van AlpInvest, van Millennium Promise (een stichting die is opgezet om de Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te ondersteunen) en hij maakt deel uit van de Mentor's Board van de NAVO.

Voorts zal de Raad van Commissarissen voorstellen om de heer Kees Storm voor vier jaar her te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.

Daarnaast heeft de heer Peter Voser besloten terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen in verband met zijn benoeming tot Chief Financial Officer bij Royal Dutch/Shell Groep. Zijn lidmaatschap eindigt op 25 april 2006. De Raad van Commissarissen bedankt de heer Voser voor zijn waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van AEGON.

De Raad van Commissarissen zal verder voorstellen om de heer Johan van der Werf voor vier jaar her te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur.

Bovengenoemde voorstellen zijn opgenomen in de agenda voor de AVvA 2006, welke beschikbaar is op deze site.

Over AEGON N.V.
AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een belangrijke aanbieder van beleggingsproducten. We stimuleren onze lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van onze klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. We zijn er trots op dat we deze lokale aanpak kunnen combineren met de kracht van onze groeiende wereldwijde organisatie. AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de Groep actief in een aantal andere landen, waaronder Canada, China, Hongarije, Polen, Slowakije, Spanje, Taiwan en Tsjechië. Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën en we streven ernaar de beste in onze bedrijfstak te zijn.


----------

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail gca-iraegon.com