Time : 10:23:22
Date : 19 April 2006
Sender Name: Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen

Alles kan beter, zélfs de MiNa-Raad

Eind april bestaat de MiNa-Raad 15 jaar. De Raad viert dit op 25 april in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement, vanaf 13u30.

De viering wordt op een evenwichtige manier ingevuld met enkele toespraken en debatten. Dr. Dirk Bogaert (UG/Arteveldehogeschool) zal optreden als dagvoorzitter.

Tijdens de debatten zal de rol van de adviesraden - en in het bijzonder van de MiNa-Raad - centraal staan. Ook de impact van de adviezen op het beleid, het streven naar kwalitatieve producten en de verhouding met het maatschappelijke draagvlak komen uitgebreid aan bod.

Daartoe kan de MiNa-Raad beroep doen op de deskundigheid van academici uit binnen- en buitenland (Prof. dr. Ilse Loots, Prof. dr. Roel In 't Veld, Prof. dr. Aviel Verbruggen en Em. Prof. dr. Rudi Verheyen), ervaren politici (Norbert De Batselier, Vera Dua, Theo Kelchtermans en Patrick Lachaert), de eigen MiNa-Raadvoorzitter Hubert David en toplieden van het maatschappelijke middenveld (Caroline Copers, Jos Gysels, Jan Turf en Karel Van Eetvelt).

De debatten worden geleid door de VRT-journalisten Kristel Mariën en Chris De Nijs. Komiek en cartoonist Fritz Van den Heuvel zorgt ervoor dat het geheel luchtig verteerbaar blijft.

Bij wijze van anticipatie op de administratieve hervorming (BBB) en ter afronding van de debattenreeks, stelt het secretariaat van de MiNa-Raad het nieuwe logo van de Raad en de nieuwe website voor.

De dag wordt ten slotte afgesloten met een toespraak van de Vlaamse minister van Openbare werken, Energie, Leefmilieu en Natuur Kris Peeters.

__________________________
Meer info:
Ignace Decancq - 02/558.01.32
ignace.decancq@minaraad.be.

Het programma en de practica kunnen geconsulteerd worden op de website van de MiNa-Raad (www.minaraad.be).
Bijlage bij dit persbericht ook beschikbaar op www.pressreleases.be

URL: http://www.minaraad.be Picture: (None)
Attachments: Ignace_20060419_101943_318_Att_1.pdf

Translations: (None)

Link to Press Release - NL