Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-198       |
|                                            |Arnhem|21 april 2006  |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 25 april

. Gedeputeerde Marijke van Haaren neemt deel aan het Nationaal

Verkeersveiligheidscongres (NVVC) 2006. Tevens is zij hier panellid bij een podiumdiscussie. Het NVVC wordt geopend door minister K. Peijs en is georganiseerd door de ANWB en het SWOV. Het thema is: 'Samen Veiliger! Met samenwerking bereik je meer'. (09.00 - 17.00 uur; Concert- en congresgebouw De Doelen, Schouwburgplein 50 in Rotterdam)
. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt deel aan het LUX-debat in Nijmegen over het nieuw te ontwikkelen Park Over-Betuwe. Thema van het debat is 'Hoe realiseer je een nieuw regionaal landschapspark?' Aan de hand van een inleiding door Keereweer wordt met een aantal deelnemers het nieuwe park uitgebreid en vanuit uiteenlopende perspectieven onder de loep genomen. (Aanvang: 20.00 uur; Lux, Mariënburgstraat 38-39, Nijmegen. De organisatie is in handen van Lux. Meer informatie bij Allard Koers (06) 41 38 80 69)

Woensdag 26 april

. Gedeputeerde Harry Keereweer opent de starterswoningen in het verbouwde, voormalige gemeentehuis/postkantoor op landgoed 'De Heerlijkheid Hemmen'. De starterswoningen konden worden gerealiseerd door een substantiële bijdrage uit de subsidieregeling Vitaal Gelderland van de provincie Gelderland. (15.00 - 16.30 uur; Dorpsstraat 9/10 in Hemmen)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren heeft een bestuurlijke Rondetafelconferentie Netwerkanalyse Gelderland met belangenorganisaties. Tijdens de conferentie zal worden ingegaan op hoe de mobiliteit zich de komende jaren in Gelderland ontwikkelt, waar problemen ontstaan, welke oplossingen bedacht kunnen worden en welke maatregelen er getroffen moeten worden. Gelderland hecht zeer aan de visie van belangenorganisaties en vervoerbedrijven hierbij.

(16.00 - 18.00 uur; Villa Sonsbeek, Tellegenlaan 3 in Arnhem)
. De Commissaris van de Koningin neemt de profielschetsvergadering voor de nieuwe burgemeester in de gemeente Culemborg in ontvangst.

(Aanvang 19.00 uur; De Unie, Multatulilaan 12 in Culemborg)

Donderdag 27 april

. Gedeputeerde Hans Esmeijer is aanwezig bij de officiële opening van modeatelier 'Mode met een Missie'. Burgemeester Guusje ter Horst verricht de tweede opening. 'Mode met een Missie' biedt dak- en thuisloze vrouwen een zinvolle dagbesteding door hen in te zetten bij het ontwikkelen van een modelabel. Vanuit de gedachte dat iedereen een tweede kans verdient, is in elk kledingstuk een tweedehands onderdeel verwerkt. Het initiatief wordt ondersteund door het Comité van Aanbeveling en onder meer gefinancierd door de provincie Gelderland. De Commissaris van de Koningin heeft zitting in het Comité van Aanbeveling. (17.30 - 19.00 uur; De Scheepswerf, Energieweg 16 in Nijmegen www.modemeteenmissie.nl)
. De Commissaris van de Koningin neemt de profielschets voor de nieuwe burgemeester in de gemeente Lingewaard in ontvangst.

(Aanvang 19.30 uur; Kasteel De Kinkelenburg, Kinkelenburglaan 1 in Bemmel)

Vrijdag 28 april

. Gedeputeerde Hans Esmeijer heeft een bijeenkomst met staatssecretaris Ross van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de overige provincies over door de provincies opgestelde aanvalsplannen voor de jeugdzorg. Deze plannen zijn op verzoek van de staatssecretaris opgesteld om de wachtlijsten te verkorten. De provincie Gelderland wil vooral inzetten op ambulante hulp en capaciteitsuitbreiding.

(13.00 - 18.00 uur; Paushuize, Pausdam 10 in Utrecht)

Dinsdag 2 mei

. Gedeputeerde René van Diessen is lid van de Commissie Externe Betrekkingen (RELEX) van het Comité van de Regio's. De Commissie komt bijeen in Brussel en zal o.a. het nieuwe Europese ontwikkelingsbeleid bespreken. Tevens volgt er een projectpresentatie van de westelijke Balkanstaten op weg naar de Europese Unie.

(11.00 - 14.00 uur; gebouw Comité van de Regio in Brussel)

Woensdag 3 mei

. Gedeputeerde René van Diessen neemt deel aan de European Conference of Urban Governance and Partnership. (3 t/m 7 mei; Folkets Hus, Barnhusgatan 12-14 in Stockholm, Zweden)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.



Provincie Gelderland