Opsporing Verzocht

Maandag 24 april 2006 -

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.
Dinsdag 25april 2006, rond 19.00 uur, in de uitzending: Overval op diverse gokhallen in Utrecht, Scheveningen en Meppel Pinfraude in Hoofddorp Gevonden sieraden in Den Haag
Gewapende overval op woning in Uitgeest
Inbraak in bakkerij in Rijnsburg Gestolen kunstvoorwerpen in Goirle Resultaten uitzending 18 april en eventueel opgeloste zaken

Uitgeest: Gewapende overval woning Uitzending (algemeen) Maandag 20 maart 2006 gaat de deurbel bij een woning aan de Hoorne in Uitgeest. Op dat moment ligt de bewoner op de bank te slapen. Zijn 2 zoons kijken in dezelfde huiskamer naar de televisie. De jongste zoon doet de deur open en kijkt vrijwel direct in de loop van een pistool dat door een onbekende man op hem wordt gericht. De onbekende man lost een aantal schoten in de woonkamer op de vader en zijn andere zoon. Wonder boven wonder overleven zij beiden de schietpartij.

In verband met de in de UEFA Champions League te spelen wedstrijd is de uitzending van Opsporing Verzocht vandaag rond 19.00 uur op Nederland 2. Utrecht: Overval diverse gokhallen Gezocht zaken in Hoofddorp, Den Haag, Rijnsburg en Goirle

In de maanden februari en maart 2006 zijn in Utrecht, Scheveningen en Meppel 4 overvallen gepleegd op gokhallen. Vermoedelijk gaat het telkens om dezelfde dader. De man bedreigt iedere keer het personeel met een vuurwapen en lost diverse keren een schot. Hoewel hij iedere keer een muts of capuchon op zijn hoofd heeft en een sjaal voor zijn mond draagt, is hij redelijk herkenbaar op de vlijmscherpe bewakingsbeelden. Hij heeft namelijk opvallende, sprekende ogen en wenkbrauwen.

Hoofddorp: Pinfraude
Op donderdag 24 en vrijdag 25 november 2005 is een zeer groot geldbedrag, gepind met een van te voren aangevraagde bankpas. Op bewakingsbeelden is te zien dat verschillende personen de geldopnames verrichtten.

Den Haag: Diefstal sieraden
Opsporing Verzocht toont vanavond enkele sieraden die zijn aangetroffen bij verdachten. Deze sieraden zijn afkomstig van inbraken in Nederland in de periode van 2002 - 2006.

Rijnsburg: Overval bakkerij
Op maandag 13 maart hebben vier mannen geprobeerd de kluis open te breken van meesterbakkerij Van Manen aan Maessloot in Rijnsburg. De inbrekers hebben een deur geforceerd en een ruit uitgenomen om zo in het kantoor van het bedrijf te komen.

Goirle: Diefstal glazen kunstvoorwerpen
Op zondag 22 januari 2006 werd er ingebroken in een bedrijfsruimte van de kunst- en glasgroothandel GIGA Glas BV aan de Fabrieksstraat te Goirle. Enkele glazen kunstvoorwerpen uit de DAUM collectie zijn hierbij zijn ontvreemd.