Gemeente Tilburg

Datum
24 april 2006

Aanpassen voorrangssituatie Lieve Vrouweplein

Start werkzaamheden 25 april 2006

In het kader van de Sternet fietsroute door de Zomerstraat richting Capucijnenstraat is de voorrangssituatie op de kruising Capucijnenstraat en Lange Schijfstraat ongeveer een jaar geleden gewijzigd. Een van de uitgangspunten bij een Sternet fietsroute is dat de fietsers voorrang hebben op het overige verkeer. De afgelopen tijd is er een aantal klachten binnen gekomen bij de gemeente, de situatie zou momenteel niet veilig zijn.

Stopverbod
Naar aanleiding van deze klachten is de situatie opnieuw bekeken. De kruising wordt aangepast. De voorrang voor de fietsers blijft gehandhaafd, maar er wordt een stopverbod ingesteld voor het verkeer komende uit de Lange Schijfstraat.

Uitvoeringsplanning
Het aanpassen van de kruising is gepland op dinsdag 25 april. De haaientanden worden dan verwijderd. Hiervoor in de plaats komen stopstrepen. Daarnaast worden ook de stopborden geplaatst. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid op de kruising.

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Bianca van Oirschot van Gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 542 80 75 of per mail op bianca.van.oirschot@tilburg.nl


-----------------------


---- --