Flanderijn door deelname grootste creditmanagementorganisatie

Creative venue

combinatie vormt grootste landelijke creditmanagement-organisatie Flanderijn en Vesting Finance slaan handen ineen

Rotterdam, 25 april 2006 - Incasso-organisatie Flanderijn en het bedrijf Vesting Finance gespecialiseerd in creditmanagement gaan nauw samenwerken. Samen vormen de twee ondernemingen met in totaal circa 550 medewerkers en een omzet van circa 40 miljoen euro, op dit moment de grootste zelfstandige creditmanagement-organisatie in Nederland. Om het belang van de partnership te onderstrepen, neemt het Rotterdamse Flanderijn een minderheidsbelang in het Hilversumse bedrijf.

De incassomarkt is sterk in beweging. Zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven besteden steeds vaker én eerder betalingsbeheer en vorderingstrajecten uit. Vesting Finance (200 medewerkers, 5 vestigingen) en Flanderijn (350 medewerkers, 9 vestigingen) willen vooral hun gecombineerde schaalgrootte benutten om te investeren in automatisering, managementinformatiesystemen, huisvesting, personeelswerving, geïntegreerd betalingsbeheer en het aannemen van grote incassoprojecten. Ook zijn de twee bedrijven al enige tijd actief om nieuwe creditmanagement-diensten te verkennen.

Volgens Michel van Leeuwen, directielid van Flanderijn, kan Vesting Finance heel goed profiteren van zijn organisatie: 'Vesting Finance zal straks een vloeiende overgang creëren van minnelijke incasso naar ambtelijke trajecten die juist alleen gerechtsdeurwaarders zoals wij kunnen invullen. Ze hoeven nu niet meer in elke regio met een andere gerechtsdeurwaarder in zee. We bieden een uniforme landelijke dekking hetgeen de effectiviteit ten goede zal komen'.

Jan Paas, directeur van Vesting Finance is uiterst content met de samenwerking: 'Flanderijn groeit net als wij snel en de druk om goed personeel te vinden is ook bij hen groot. Ook signaleert Flanderijn regelmatig bij opdrachtgevers dat zij problemen hebben met het vinden van goed opgeleide medewerkers op het terrein van creditmanagement. Onze detachering- en wervingstak kan grote waarde toevoegen. Daarbij zie ik commercieel ook kansen om samen grote opdrachtgevers aan ons te binden. Er is behoefte aan een strakke en heldere creditmanagement-aanpak. Grote opdrachtgevers willen hun opdrachten op de voet volgen en letterlijk zien wat er tijdens de opdracht gebeurt, van begin tot het eind. Door onze unieke samenwerking kunnen wij in die behoefte voorzien'.

Flanderijn opende dit jaar al een nieuw kantoor in Heerenveen en zei eerder actief op overname pad te zijn in Noord-Holland. Het Rotterdamse bedrijf met negen kantoren in Nederland wil snel een optimale landelijke dekking om opdrachtgevers vanuit één en dezelfde organisatie en werkmethodiek te kunnen ondersteunen. Vesting Finance, opgericht in 1996 groeide snel met eigen kantoren in Hilversum, Almere, Apeldoorn, 's-Hertogenbosch en Heerenveen. Vooral de regionalisering bleek in een sterk groeiende markt onder meer een uitkomst om te kunnen voorzien in goed gekwalificeerd personeel.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Creative Venue communicatieadvies en PR
Frank Witte - woordvoerder in deze namens Flanderijn en Vesting Finance f.witte@creativevenue.nl

Tel. 020 - 4525225
Fax 020 - 4528650

Over Flanderijn in Nederland: meer dan incasso alleen
Flanderijn vindt haar oorsprong in Rotterdam in de late jaren 40 van de vorige eeuw. De laatste 10 jaar is Flanderijn fors gegroeid. Inmiddels heeft het ook vestigingen in Gouda, Dordrecht, Doorn, Appingedam, Apeldoorn, Venray, Winschoten en Heerenveen. Flanderijn beweegt zich op een breed terrein van incasso, moeilijk inbare vorderingen en betalingsbeheer. De organisatie biedt een landelijke dienstverlening vanuit deze 9 kantoren. In totaal werken er 350 medewerkers waaronder gerechtsdeurwaarders, toegevoegd-kandidaat-gerechtsdeurwaarders, juristen, (senior) incasso- medewerkers en facilitaire medewerkers. Dit betekent dat Flanderijn zowel in het minnelijke als het gerechtelijke traject haar opdrachtgevers landelijke dekking biedt.

Over Vesting Finance
Vesting Finance heeft zich sinds haar oprichting in 1996 ontwikkeld tot een ambitieuze en professionele creditmanagement organisatie waar inmiddels circa 200 medewerkers actief zijn. Vesting Finance werkt vanuit een vijftal vestigingen in Nederland (Hilversum, Almere, Den Bosch, Apeldoorn en Heerenveen) en mag gerekend worden tot de meest gerenommeerde en toonaangevende full-service creditmanagement organisaties. Vesting Finance Incasso is lid van de NVI, de Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen en beschikt over het Incasso Keurmerk. De leden van de NVI zijn geselecteerd op kwaliteit van dienstverlening, soliditeit en betrouwbaarheid. Zij houden zich aan een gedragscode waarin nauwkeurig is vastgelegd hoe de incassopraktijk moet worden uitgeoefend. De controle hierop wordt verricht door onafhankelijke accountants.