Nieuw: Kwaliteitsmanagement in balans, een integrale aanpak

Thiememeulenhoff

Kwaliteitsmanagement in balans is een nieuwe uitgave van ThiemeMeulenhoff voor het hoger beroeps- en het universitair onderwijs. Het boek biedt handvatten voor het toepassen en onderhouden van integraal kwaliteitsmanagement. Hierbij draait het om de continue ontwikkeling naar een excellente organisatie voor alle organisatieonderdelen: strategie, structuur, cultuur, processen, medewerkers en middelen.

Concepten, methoden en technieken
Kwaliteitsmanagement in balans behandelt in vier modules concepten, methoden en technieken voor het toepassen van integraal kwaliteitsmanagement. Na een algemene inleiding over kwaliteit en kwaliteitsmanagement, komen in module 2 de relevante bedrijfs- en informatiekundige onderwerpen aan bod, zoals organisatiestructuren, -processen en
-vormen. De derde module behandelt de grondslagen en normen van integraal kwaliteitsmanagement en -systemen en de beoordeling van kwaliteit. In de laatste module leert de lezer met behulp van praktijkvoorbeelden hoe integraal kwaliteitsmanagement geïmplementeerd en beheerst kan worden. Kwaliteitsmanagement in balans besteedt relatief veel aandacht aan ICT-ontwikkelingen omdat deze als de motor worden beschouwd om te evolueren naar een excellente organisatie.

Leer- en handboek
Zoals Kwaliteitsmanagement in balans duidelijk laat zien, is de ontwikkeling naar een excellente organisatie een doorgaand proces waarbij er geen sprake is van een statisch evenwicht. Het boek is daarom niet alleen een leerboek voor studenten, maar ook een uitstekend handboek voor managers en consultants. Zij kunnen er het nodige van hun gading in vinden als zij te maken hebben met het invoeren en het onderhouden van integraal kwaliteitsmanagement in hun organisatie.

Over de auteur
Djoen Tan is zelfstandig managementconsultant en was verbonden aan diverse onderwijsinstellingen als docent informatiemanagement.

Bibliografische gegevens
Kwaliteitsmanagement in balans
Djoen Tan
ISBN 90 06 95087 4
344 blz.
Prijs 38,60 euro

Meer informatie
Voor meer informatie of een recensie-exemplaar neemt u contact op met Lisette Niesink, marketingcoördinator.
T (030) 239 219 4
E l.niesink@thiememeulenhoff.nl