Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

GROTE VERKEERSCONTROLE RIJKSWEG A12

Vijftien samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 april 2006 op de rijksweg A12 in de gemeenten Ede en Arnhem de grote verkeerscontrole 'Ochtendgloren' gehouden. In beide richtingen zijn bestuurders gecontroleerd op snelheid, het gebruik van alcohol en andere overtredingen.

Tussen 22.30 en 04.30 uur zijn zoveel mogelijk bestuurders naar de parkeerplaatsen 'De Schaars' en 'Buunderkamp' geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Een drugshond met begeleider en drugsexperts maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. Een scanmobiel van de Douane scande bagage op o.a. wapens. De Koninklijke Marechaussee controleerde o.a. identiteitspapieren op echtheid.

De resultaten van deze controle zijn afzonderlijk vermeld in het bijgevoegde actieverslag.

De controle 'Ochtengloren' heeft als doel het alcoholmisbruik en andere overtredingen in het verkeer terug te dringen in het belang van de verkeersveiligheid en het terugdringen van de (midden)criminaliteit op en rond de A12 teneinde de veiligheid van de burgers te waarborgen.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Gelderland Midden, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Permanent Autoteam, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting, Douane, Algemene Inspectiedienst, Koninklijke Marechaussee, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Parketpolitie, Drugsexpertise, Openbaar Ministerie en Autobahnpolizei NRW Dússeldorf.


---


---

(

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland