Gemeente Nijmegen

Meer fietsen voor een beter milieu

Je bereikt meer met de fiets, is het motto van de campagne die de gemeente Nijmegen start. Posters in de stad wijzen passanten erop dat het gezonder, gemakkelijker en goedkoper is om de dagelijkse uitstapjes per fiets te doen. Zo wil de gemeente Nijmegenaren ertoe brengen de auto vaker voor de fiets te verruilen. Dit om het aantal autos in en om de stad te beperken en zo het milieu te sparen en de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

De campagne maakt verder gebruik van free cards, ansichtkaarten die gratis verkrijgbaar zijn bij de horeca in het stadscentrum. Daarnaast wordt in dagbladen geadverteerd en benadert de gemeente de fietsbranche en scholen om bij het initiatief van de gemeente aan te haken.

De nadruk ligt op de voordelen van de tweewieler. Fietsen is gezonder en goedkoper en vaak sneller dan autorijden. Bovendien draagt het verruilen van de auto voor de fiets bij aan een betere luchtkwaliteit.

De campagne Je bereikt meer met de fiets loopt tot half september 2006 en sluit aan op inspanningen van gemeente Nijmegen om het fietsen in en naar Nijmegen aantrekkelijker te maken. Zo worden verschillende snelfietsroutes gerealiseerd naar buurgemeenten, rodefietsstroken aangelegd en goed bereikbare fietsenstallingen in het stadscentrum geplaatst.