Gemeente Nijmegen

De heer J. Krammer (72) Lid in de Orde van de Oranje Nassau

Jan Krammer geeft sinds 1987 geheel belangeloos pianolessen in Wijkcentrum Dukenburg

Jan Krammer is op 1 juni 1987 begonnen om via het Gilde thuis belangeloos piano improvisatielessen te geven. Het Gilde is een organisatie die er zorg voor draagt dat 50 plussers hun kennis gratis overdragen. Omdat de belangstelling zo groot werd voor zijn lessen is hij in 1992 geheel belangeloos groepslessen gaan geven. Deze lessen geeft hij in Wijkencentrum Dukenburg. Tussentijds gaf Jan Krammer ook nog enige jaren lessen aan STAAD. Na vier jaar is hij hier mee opgehouden omdat hij vond dat het lesgeld te hoog was. Jan Krammer wilde de lessen laagdrempelig houden en belangeloos aan de mensen aanbieden. Op dit moment geeft Jan Krammer nog steeds gratis lessen in leren improviseren op de piano. Dit doet hij twee keer per week. Eén groep op de maandag van vijftien cursisten en één op de dinsdag. En al bijna twintig jaar lang met veel passie en inzet. Deze lessen geeft hij via het Gilde maar daarnaast geeft hij al veertien jaar lessen in groepsverband in Wijkcentrum de Meijhorst.

Jan Krammer heeft twee jaar geleden, rond zijn zeventigste, geheel op eigen houtje een website opgezet. www.improvice.nl wordt dagelijks honderden keren bezocht. Veel mensen die thans de cursus volgen in wijkcentrum de Meijhorst hebben zich aangemeld via de webside.

Op maandag 24 oktober ontving Jan Krammer de gemeentelijke onderscheiding De Zilveren Waalbrugspeld.

Op maandag 24 april om 10.00 uur wordt de Koninklijke Onderscheiding uit gereikt door de burgemeester mevrouw Ter Horst. Dit vindt plaats bij de heer Krammer thuis. Adres: Aldenhof 5010 te Nijmegen.