Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis introduceert Open Profitability Initiative

Nieuwe samenwerkingsverbanden met Acorn Systems, Decimal Technologies en Prodacapo versterken positie van Cartesis als Performance Management marktleider

Utrecht, 25 april, 2006 ­ Cartesis, 's werelds grootste financieel en Business Performance Management (BPM)-softwarespecialist, presenteert vandaag het Cartesis Open Profitability Initiative (OPI). OPI is een nieuw wereldwijd samenwerkingsprogramma en ontwikkeld om klanten van Cartesis te voorzien van de beste oplossingen op het gebied van winstoptimalisatie. Kostenreductie en het verbeteren van productiviteit en winstgevendheid zijn belangrijk voor alle organisaties, vooral wanneer dit inzicht geïntegreerd kan worden binnen grotere performance managementoplossingen. Acorn Systems, Decimal Technologies en Prodacapo zijn de oprichters van Cartesis' OPI.

³Nauwkeurige informatie over kosten en winst is cruciaal voor elke strategische en decision-making oplossing zoals performance management, planning, budgettering en forecasting², zegt Chris Fraga, CSO bij Acorn Systems. ³Door samen te werken bieden Cartesis en Acorn Systems hun klanten meer waardevolle en strategische oplossingen die zijn afgestemd op het bedrijf. Bedrijven werken daarnaast met één enkele versie van de waarheid.²

Winstoptimalisatie wordt wereldwijd beschouwd als een belangrijke Business Performance Management (BPM)-functie. Cartesis presenteert vandaag eveneens Cartesis 10. Deze nieuwe BPM-suite omvat Cartesis Finance, Cartesis Planning en Cartesis Analytics (kijk voor meer informatie op www.cartesis.com/en/press_room/). OPI versterkt het aanbod van Cartesis en geeft klanten een lijst met eenvoudig toegankelijke, vooraf goedgekeurde opties wanneer ze op zoek zijn naar producten voor winstoptimalisatie. Klanten van Cartesis weten nu dat winstaandrijvers die door OPI-producten worden geïdentificeerd binnen alle applicaties in de Cartesis 10 suite ingezet kunnen worden.

³Winstoptimalisering ­ klanten-, product- en channelrentabiliteit inbegrepen, is een topprioriteit voor onze klanten², zegt Crispin Read, CMO bij Cartesis. ³Cartesis Planning biedt wereldwijd driver-based planningmogelijkheden. We zijn blij om met onafhankelijke specialisten op het vlak van rentabiliteit samen te werken. We bieden onze klanten vanaf nu een volledige oplossing om kosten- en winstfactoren op te sporen en deze factoren operationeel te maken voor optimalisatie.²

De volgende leveranciers zijn oprichters van de Cartesis OPI:

Acorn Systems - www.acornsys.com
Acorn Systems biedt organisatiebreed inzicht in Business Performance waardoor winstverhoging mogelijk wordt tegen lage eigendomskosten. Acorn Systems levert een oplossing die accuraat, controleerbaar en traceerbaar is. De oplossing van Acorn Systems is flexibel en dynamisch en biedt een schaalbaar platform voor Corporate Performance Management.

Decimal Technologies - www.decimal.ca
Decimal Technologies Inc. (Decimal) is gespecialiseerd in kostenmanagement en winstgevendheid. Het bedrijf heeft 15 jaar ervaring en een gespecialiseerd team in huis. De organisatie biedt klanten managementoplossingen waarmee ze ­ naast het vaststellen van kosten ­ de ontwikkeling van kosten in verschillende omstandigheden kunnen bekijken. Door de kostenontwikkeling te analyseren kunnen strategische beslissingen verbeterd worden. Hierdoor krijgt het management de gelegenheid om de winstgevendheid en de prestaties van de organisatie te verbeteren.

Prodacapo - www.prodacapo.com
Prodacapo is een wereldwijde aanbieder van 'best-of-breed' software-oplossingen voor Enterprise Performance Management. De geïntegreerde softwaresuite van de organisatie omvat oplossingen voor Activity-Based Costing/Management, Balanced Scorecard, Process Management en Interactive Business Planning.

³Inzicht hebben in de echte kosten en rentabiliteit van klanten, producten en channels is essentieel voor een organisatie die zijn prestaties en winstgevendheid wil verhogen², zegt Frederik Wastenson, CEO Prodacapo. ³De samenwerking met Cartesis zorgt ervoor dat we onze klanten een uitvoerige oplossing bieden voor een verbeterd performance management.²

Over Cartesis

Cartesis is de grootste en snelst groeiende BPM-softwarespecialist ter wereld met meer dan 1.300 klanten, 600 medewerkers en 200 wereldwijd verspreide consultants. Cartesis is opgericht in 1990 en zorgt voor inzicht, controle en betrouwbaarheid door het samenbrengen van informatie, mensen en processen bij veeleisende multinationals zoals Air France, KLM, Danone, Diageo, Nissan, Arcelor, Rabobank, Frans Maas en Océ. Meer dan 24% van de Fortune Global 100 ondernemingen maakt gebruik van Cartesis' diepgaande financiële expertise en op standaarden gebaseerde technologie voor compliance, financiële consolidatie, management reporting, planning, budgeting en forecasting. Het systeem maakt gebruik van één enkel datamodel en is bestemd voor meerdere geografische en business segmenten. Microsoft, Accenture, Bearing Point, E&Y, KPMG en PWC behoren tot een van de partners van Cartesis. De onderneming heeft klanten in 44 verschillende landen en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Parijs, Tokio, Toronto en Utrecht. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.nl .

All cited names and/or trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS PR:

Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal ­ Marketing & Communications Manager Benelux:

Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS ­ Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com