Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis kondigt exclusieve samenwerking aan met EDGAR Online voor een verbeterd inzicht op financiële en operationele performance

Cartesis 10: de eerste Performance Managementsuite die geïntegreerd wordt met EDGAR Online I-Metrix database voor openbare financiële bedrijfsinformatie

Utrecht, 25 april 2006 - Cartesis, 's werelds grootste Business Performance Management (BPM)-softwarespecialist, en EDGAR® Online, Inc. (NASDAQ: EDGR), hebben vandaag details over hun samenwerking bekend gemaakt. De overeenkomst betreft de integratie van Cartesis 10 met de EDGAR Online eXtensible Business Reporting Language (XBRL)-database die openbare financiële informatie van bedrijven bevat. Klanten van Cartesis kunnen vanaf nu hun traditioneel intern gerichte financiële management en operationele management toepassingen verrijken met externe financiële data van I-Metrix. Voor bedrijven betekent dit een meer uitgebreid inzicht op hun prestaties. Bovendien nemen de vergelijkingsmogelijkheden met concurrenten toe.

"Bedrijven kunnen data van EDGAR Online toevoegen aan het geïntegreerde datamodel, dat door alle Cartesis toepassingen wordt gedeeld. Wanneer ze dit hebben gedaan beschikken ze over blijvende data die ze kunnen gebruiken voor het berekenen van historische trends en KPI' die helpen bij het meten van de bedrijfsprestaties", zegt Trevor Walker, VP Product Marketing bij Cartesis. "Deze nieuwe data kunnen ook gebruikt worden om de planning en forecasting processen te ondersteunen. Dit stelt bedrijven in staat om betere benchmarks te maken en doelstellingen te bepalen die zich richten op de marktomstandigheden. Traditioneel focussen doelstellingen op de interne organisatie en op gegevens uit het verleden.

"Onze I-Metrix data voegen een extra dimensie toe. De klanten van Cartesis kunnen nu benchmarken met hun concurrenten", zegt Susan Strausberg, CEO van EDGAR Online Inc. "We bevinden ons in een periode waarin investeerders en toezichthoudende instanties op zoek zijn naar meer transparante informatie over bedrijven. Senior management teams zijn daarnaast ook op zoek naar een duidelijker beeld dat hen in staat stelt om te oordelen hoe bedrijven presteren in vergelijking met hun concurrenten. De combinatie van Cartesis met de EDGAR Online I-Metrix data maakt dit vanaf nu voor hen mogelijk."

Cartesis 10 is een BPM-suite die door financiële professionals gebruikt wordt om de vroegere, huidige en toekomstige financiële performance van hun ondernemingen te meten. Deze nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat zij gebruik kunnen maken van alle beschikbare XBRL-data van EDGAR Online. Ze kunnen deze data op regelmatige of ad hoc basis integreren in een uitgebreide, sterk geïntegreerde performance managementsuite om benchmarks uit te voeren, key performance indicators (KPI's) te bepalen en 'what if-scenario's' te testen.

De nieuwe toegang tot een rijke bron van externe financiële data vereenvoudigt planning, budgettering, forecasting en 'merger en acquisition' (M&A)-analyse. Bovendien krijgen finance executives meer inzicht in hoe hun organisaties presteren ten opzichte van de markt waarin ze actief zijn. Omdat er externe context wordt gecreëerd voor de traditionele interne performance-meting en nieuw inzicht in bedrijfsperformance hebben organisaties hier veel voordeel van.

I-Metrix van EDGAR Online is een data en analytische suite van producten voor de financiële en bedrijfswereld. I-Metrix biedt diepgaande informatie-instrumenten met een toegevoegde waarde die een uitgebreide analyse van de onderneming en de sector vereenvoudigen.

"Bedrijven beschikken nu over een instrument om makkelijk kansen en bedreigingen betreffende overnames en fusies te evalueren. Dit wordt steeds belangrijker omdat de transactievolumes enorm zijn toegenomen", zegt Robert D. Kugel, CFA, VP & Research Director bij Ventana Research. "In plaats van eenmalige analyses uit te voeren kunnen bedrijven de informatie die ze hebben over fusies en overnames voortdurend beheren. Anderzijds kunnen zij opvolgen hoe hun bedrijf er voor potentiële overnemers uit ziet. Door de EDGAR data samen met Cartesis 10 te gebruiken kunnen ondernemingen op een continue manier evoluties opvolgen. Bovendien kunnen zij ook de EDGAR data met behulp van Cartesis 10 gebruiken voor het benchmarken van hun resultaten op KPI's met deze van hun concurrenten."

De samenwerking met EDGAR Online en de Cartesis 10 suite wordt aangekondigd op de Cartesis gebruikersconferentie, Connect 2006 Noord Amerika (www.cartesis.com/connect). Cartesis 10 is beschikbaar vanaf juni 2006.

(641 woorden)

Over EDGAR® Online, Inc.

EDGAR® Online, Inc. (Nasdaq: EDGR), www.edgar-online.com, is een toonaangevende leverancier van belangrijke financiële en bedrijfsinformatie over multinationals. De informatie is bestemd voor financiële, corporate en adviserende professionals. De onderneming maakt deze informatie en een waaier van analyse-instrumenten beschikbaar via online abonnementen en licentieovereenkomsten voor een grote groep gebruikers .

Over Cartesis

Cartesis is de grootste en snelst groeiende BPM-softwarespecialist ter wereld met meer dan 1.300 klanten, 600 medewerkers en 200 wereldwijd verspreide consultants. Cartesis is opgericht in 1990 en zorgt voor inzicht, controle en betrouwbaarheid door het samenbrengen van informatie, mensen en processen bij veeleisende multinationals zoals Air France, KLM, Danone, Diageo, Nissan, Arcelor, Rabobank, Frans Maas en Océ. Meer dan 24% van de Fortune Global 100 ondernemingen maakt gebruik van Cartesis' diepgaande financiële expertise en op standaarden gebaseerde technologie voor compliance, financiële consolidatie, management reporting, planning, budgeting en forecasting. Het systeem maakt gebruik van één enkel datamodel en is bestemd voor meerdere geografische en business segmenten. Microsoft, Accenture, Bearing Point, E&Y, KPMG en PWC behoren tot een van de partners van Cartesis. De onderneming heeft klanten in 44 verschillende landen en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Parijs, Tokio, Toronto en Utrecht. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.nl.

All cited names and/or trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS PR:

Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal - Marketing & Communications Manager Benelux: Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com