Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis 10: eerste Performance Managementsuite die externe benchmarking integreert

Nieuwe suite introduceert exclusieve samenwerking met EDGAR Online in combinatie met maximale performance en volledige integratie van planning- en analysefunctionaliteiten

Utrecht, 25 april 2006 - Cartesis, 's werelds grootste Business Performance Management (BPM)-softwarespecialist, presenteert vandaag Cartesis 10. Cartesis 10 is 's werelds krachtigste BPM-oplossing en is hiermee de eerste die interne en externe financiële data integreert voor publicatie, benchmarking en 'merger en acquisition' (M&A)-planning. Door de unieke samenwerking met EDGAR Online kunnen klanten van Cartesis vanaf nu externe financiële data verwerken in één geïntegreerde BPM-suite om hun prestaties te meten en 'what if-scenario's' uit te voeren.

"CFO's spelen een sleutelrol bij het bepalen en volgen van de bedrijfsstrategie en bedrijfsprestaties", zegt Kathleen Wilhide, Research Director, Compliance en Business Performance Management Solutions bij IDC. "Betrouwbare informatie en transparantie is meer dan ooit belangrijk. De mogelijkheid om financiële informatie te analyseren en te consolideren is belangrijk voor succes. Cartesis 10 zorgt voor één geïntegreerde oplossing voor een continu beheer en rapportage van interne en externe informatie. De nieuwe suite maakt snelle beslissingen mogelijk met een betrouwbaar inzicht als basis."

"Het afsluiten van rapportagecycli loopt steeds verder uit door nieuwe regelgevende procedures en vereisten. De prestaties van consolidatiesoftware worden dan ook steeds belangrijker", zegt Linda Lorenz, Vice President en Financial Systems Manager bij Citizens Bank. "De investeringen die bedrijven hebben gedaan in de bestaande infrastructuur beteken voor Cartesis nu een voordeel. Deze infrastructuur verwerkt de consolidatie op databaseniveau. Het gevolg is dat cijfers sneller verwerkt worden bij het afsluiten van de boeken. Dit geeft ons meer tijd om strategisch na te denken over de eindresultaten."

Cartesis 10 maakt het mogelijk om financiële informatie in XBRL-formaat te publiceren en te verwerken. Daarnaast biedt de oplossing verbeterde verwerkingsmogelijkheden, schaalbaarheid tijdens de piekmomenten van de rapportagecycli en volledig geïntegreerde planning en analyse. Vanuit de markt komt de vraag naar snellere consolidatie, meer nauwkeurige en beter geïntegreerde forecasting, planning en mogelijkheden om te benchmarken tegen externe partijen. De introductie van Cartesis 10 betekent dan ook een grote ommezwaai voor BPM-oplossingen. De nieuwe suite integreert de drie pijlers voor financieel management, planning en analyse om bedrijven een helder inzicht te geven in de vroegere, huidige en verwachte business performance.

Cartesis 10 omvat de volgende producten die een andere naam hebben gekregen:

Cartesis Finance, voorheen Cartesis Magnitude genoemd, helpt bedrijven te voldoen aan nieuwe regelgevingen. Het is een uitbreiding van de tot nu toe unieke financiële consolidatie- en managementrapportage-functionaliteiten die de verwerkingssnelheid en rapportagecycli verhogen. De oplossing zorgt voor afstemming en optimalisatie binnen Microsoft SQL Server 2005 en Oracle 10g voor de consolidatie binnen databases. Verder zorgt Cartesis Finance voor unieke nieuwe benchmarkingmogelijkheden (concurrentie, peer group en ad hoc). Dit alles is mogelijk door de integratie van data van EDGAR Online.

Cartesis Planning, voorheen Cartesis ES Planning, omvat door de gebruiker gegenereerde operationele modeling voor de ondersteuning van gedecentraliseerde planning en volledige integratie met Cartesis Analytics als een afzonderlijke toepassing. De focus ligt hierbij op organisaties die actief zijn op het vlak van consumentengoederen. Cartesis Planning en Cartesis Finance delen één enkel geïntegreerd datamodel. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en controleerbare integratie van forecasting en consolidatie, die ondernemingen nodig hebben om te voldoen aan de strengere regelgevingen voor publicatie.

Cartesis Analytics, voorheen Cartesis ES Information Delivery, zorgt voor diepgaande financiële intelligentie, rapportage- en analysefunctionaliteiten. Bovendien distribueert deze toepassing functiegerelateerde rapporten binnen de organisatie. Cartesis Analytics ondersteunt toegang tot externe Microsoft SQL Server 2005 kubussen en ook de toegang tot de business intelligence en rapportagetools van andere leveranciers. De toepassing heeft een verbeterde gebruikersinteractiviteit, opmaak en gebruiksvriendelijke views en bundelt bovendien financieel intelligente hiërarchieën.

"De XBRL-benchmarkingfunctie maakt Cartesis 10 uniek", zegt Crispin Read, CMO bij Cartesis. "We voegen externe financiële data toe in één enkel geïntegreerd datamodel dat gedeeld wordt door Cartesis Finance, Cartesis Planning en Cartesis Analytics. De data kunnen niet alleen gebruikt worden voor een onmiddellijke vergelijking met een controlegroep maar ook prestatiemeting doorheen de organisatie zichtbaar te maken. Cartesis 10 helpt bedrijven om het externe benchmarkingproces te automatiseren. De suite ondersteunt de operationele performance die zich richt op externe meetcriteria. Bedrijven verbeteren op die manier hun financiële profiel."

Cartesis 10 wordt voorgesteld op de Cartesis gebruikersconferentie, Connect 2006 Noord Amerika (www.cartesisconnect.com), en is beschikbaar vanaf juni 2006. Alle productverbeteringen zijn voor de klanten van Cartesis beschikbaar op basis van de onderhoudscontracten zonder bijkomende upgrade of activeringskosten.

(729 woorden)

Over Cartesis

Cartesis is de grootste en snelst groeiende BPM-softwarespecialist ter wereld met meer dan 1.300 klanten, 600 medewerkers en 200 wereldwijd verspreide consultants. Cartesis is opgericht in 1990 en zorgt voor inzicht, controle en betrouwbaarheid door het samenbrengen van informatie, mensen en processen bij veeleisende multinationals zoals Air France, KLM, Danone, Diageo, Nissan, Arcelor, Rabobank, Frans Maas en Océ. Meer dan 24% van de Fortune Global 100 ondernemingen maakt gebruik van Cartesis' diepgaande financiële expertise en op standaarden gebaseerde technologie voor compliance, financiële consolidatie, management reporting, planning, budgeting en forecasting. Het systeem maakt gebruik van één enkel datamodel en is bestemd voor meerdere geografische en business segmenten. Microsoft, Accenture, Bearing Point, E&Y, KPMG en PWC behoren tot een van de partners van Cartesis. De onderneming heeft klanten in 44 verschillende landen en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Parijs, Tokio, Toronto en Utrecht. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.nl.

All cited names and/or trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal - Marketing & Communications Manager Benelux: Tel: +31 (0)6 223 610 17
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com