Ingezonden persbericht


Persbericht

GlidePath ontvangt ISO17799 certificaat voor Business & IT Operations

Derde Nederlandse certificaat voor operationele IT-dienstverlening

Amsterdam, 25 april 2006 - GlidePath, leverancier van Managed Business & IT Operations, heeft het ISO-17799 beveiligingcertificaat ontvangen. Het certificaat staat voor een erkenning als veilige en betrouwbare 24 x 7 operationele Business- en IT-dienstverlener. GlidePath biedt zijn klanten de mogelijkheid om aanvullend op de fysieke beveiliging van reeds gecertificeerde datacenters ook het operationele proces via outtasking of co-sourcing op de hoogst mogelijke standaard uit te voeren. De audit is uitgevoerd door KPMG. De voorbereiding is begeleid door Deloitte.

De ISO-17799 standaard, in Nederland bekend als de Code voor Informatiebeveiliging, definieert zeer strenge eisen voor het opstellen, implementeren en documenteren van een effectief managementsysteem voor informatiebeveiliging. In Nederland hebben slechts drie bedrijven dit certificaat voor operationele dienstverlening. Het Certificaat wordt toegekend door de Internationale Certificeerder British Standard Institute (BSI). BSI kent het certificaat toe aan organisaties die hebben aangetoond dat zij de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van informatie continu kunnen garanderen. Bovendien moeten zij in staat zijn informatie voortdurend te beveiligen tegen in- en externe bedreigingen.

Robert Rosier, Executive Director en CEO van GlidePath, reageert verheugd: "Met de certificering geven we aan dat we het belang van Informatie Beveiliging hoog in het vaandel dragen. Veiligheid, in de breedste zin, heeft onze voortdurende aandacht. Het certificaat is hiervan het overtuigende bewijs. Dat het niet eenvoudig is om dit certificaat voor dit operationele niveau te verkrijgen, blijkt uit het feit dat in Nederland maar zevenentwintig bedrijven ISO-17799-gecertificeerd zijn, waarvan slechts 3 op haar operationele dienstverlening naar klanten. De rest is gericht op fysieke beveiliging van hardware-, infrastructuur, datacenters, etc."

"Een gecertificeerd datacenter met een niet-gecertificeerd Operations Process is nutteloos. Hierdoor doe je alleen de achterdeur op slot en laat je de voordeur wijd openstaan" aldus Rosier. "Door onze aanpak onstaat er een integrale information security value chain, vanaf het fysieke datacenter tot en met volledige operatie volgens de hoogst mogelijk standaard." ------------
Over GlidePath

GlidePath levert business continuïteit op 24 * 7 basis door de bewaking en het beheer van complexe IT - infrastructuren. De primaire bedrijfsprocessen van de klanten staan centraal bij het uitvoeren van de dienstverlening. GlidePath ondersteunt haar klanten, via co-sourcing, op de vier peilers van IT Governance: kostencontrole, regelgeving, continuïteit en het afstemmen van IT-omgevingen op het bedrijfsproces. Het bedrijf is opgericht in 2001 en gevestigd op het voormalige Fokker-terrein in Oude Meer. Tot de klantenkring behoren Randstad Holding, PriceWaterhouseCoopers, National Car Rental en andere. Meer informatie: www.glidepath.nl

Meer persinformatie:
GlidePath
Thijs van Hofwegen
Telefoon 020 605 8169
Email thijs.vanhofwegen(at)glidepath.nl

Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl