Ingezonden persbericht


Internet Security Systems verbetert serverbescherming voor Linux- platform

Capelle aan den IJssel, 25 april 2006 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) introduceert Linux-ondersteuning voor zijn Proventia Server Intrusion Prevention System-productlijn. De nieuwste aanvulling op het ISS productportfolio biedt optimale bescherming voor een van de grootste servermarkten. Volgens IDC bedroeg de omzet uit Linux-servers in het laatste kwartaal van 2005 1,6 miljard dollar. Dat betekende voor het veertiende achtereenvolgde kwartaal dubbele groeicijfers met een jaarlijkse omzetgroei van 20,8 procent.

"ISS heeft de bescherming tegen kwetsbaarheden in de Linux-servermarkt uitgebreid. Dat geeft onze channelpartners krachtige mogelijkheden", zegt Gary Fish, president en CEO van FishNet Security. "De recente introductie van Proventia Server voor Windows is goed ontvangen door onze klanten. We verwachten hetzelfde enthousiasme voor dit product. Proventia Server voor Windows en Linux-producten bieden complete bescherming tegen lage kosten met installatie- en beheergemak. Ze zijn ontworpen als beveiligingsoplossingen die zelfstandig hun werk doen voor alle servers binnen een organisatie. En dit alles met minimale inspanningen."

"Met deze extra ondersteuning biedt ISS het meest complete aanbod in de beveiligingsindustrie voor meest gebruikte serverplatforms, waaronder Windows, Linux, Solaris, HP-UX en AIX", aldus Heath Thompson vice-president product engineering bij ISS. "We beseffen dat de Linux-markt snel groeit en dat veel van onze klanten heterogene omgevingen gebruiken. Daarom stellen we organisaties in staat om als beveiligingsaspecten rondom hun servers met minimale middelen te beheren. Dat is de kracht van de Proventia Management SiteProtector-console."

Belangrijke mogelijkheden van Proventia Server for Linux zijn op kwetsbaarheden gebaseerde bescherming tegen indringers, Buffer Overflow Exploit Prevention (BOEP) en ondersteuning van Red Hat Enterprise Linux en SuSE Linux Enterprise servers. Dit alles is gebaseerd op de resultaten van onderzoek door het X-Force onderzoeksteam van het bedrijf. Met een proactieve benadering kunnen organisaties zich beschermen voordat er sprake is van dreigingen en het netwerk gevaar loopt. Met behulp van de Virtual Patch-technologie van ISS, wordt Proventia Server for Linux voortdurend aangevuld met nieuw ontdekte kwetsbaarheden. Servers in de gevarenzone worden automatisch gecorrigeerd en beschermd tot de leveranciers patches beschikbaar stellen.

De BOEP-technologie van ISS is een kernonderdeel van de preventieve beveiligingsstrategie. Deze technologie beschermt hosts tegen aanvallers en wormen, die proberen bekende of onbekende buffer overflow-aanvallen te misbruiken om het systeem binnen te dringen en zich te verspreiden. De producten en diensten van ISS combineren inbraakpreventie, firewalls van bedrijven en BOEP in één agent, die een grote variëteit aan internetaanvallen van systeemindringers blokkeert.

De server-producten van ISS zijn cruciaal voor het geïntegreerde Proventia- beveiligingsplatform, dat IT-infrastructuren van bedrijven, van netwerk tot host, beveiligt. Door de meerlaagse beveiligingsbenadering van ISS blijven organisaties de nieuwste netwerkbedreigingen steeds een stap voor.

Beschikbaarheid
Proventia Server for Linux is per direct verkrijgbaar. Meer informatie over de verschillende beveiligingsopties voor servers is te vinden op http://www.iss.net/find_products/server.php

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.

Ingezonden persbericht