Waterloopkundig Laboratorium

Delft, 25 April 2006

WL | Delft Hydraulics blijft Cyprus assisteren met de implementatie van de Kaderrichtlijn Water (KRW)

Een consortium onder leiding van WL | Delft Hydraulics heeft in concurrentie een project gewonnen waarin de Water Development Department (WDD) in Cyprus (Nicosia) wordt geassisteerd bij de implementatie van Artikel 8 van de Kaderrichtlijn Water. Het project heeft als doel de benodigde monitoringnetwerken en database-systemen te ontwerpen en te implementeren conform de eisen die na de toetreding tot de EU aan Cyprus in het kader van de KRW worden gesteld.

De werkzaamheden omvatten het ontwerpen en implementeren van de aan water gerelateerde monitoring- en databasesystemen. Dit systeem moet toegankelijk zijn voor alle instituten die zich momenteel met monitoring bezighouden.

De Kaderrichtlijn Water is een wettelijk raamwerk ter bescherming en verbetering van de kwaliteit van watersystemen binnen de EU (rivieren, meren, kustwater en grondwater). Op Europees niveau wordt de invoering gecoördineerd door DG Environment, maar de verantwoordelijkheid voor de nationale invoering van de Kaderrichtlijn Water ligt bij de lidstaat zelf.

In 2006 moet elke lidstaat de opzet en implementatie van watergerelateerde monitoringsystemen rapporteren aan Brussel. WL assisteert Cyprus bij deze taak.

Het project start in april 2006 en duurt 20 maanden. Naast WL maken ook ENVECO and D.Argyropoulos & associates uit Griekenland, I.A.CO en Nicolaides & associates uit Cyprus, en Ecologic uit Duitsland deel uit van het consortium.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen, water in de stad en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE.