Provincie Overijssel

Overijssel veiliger voor verkeer

De verkeersveiligheid in de provincie Overijssel is in 2005 weer toegenomen. In 2005 vielen 67 doden bij een verkeersongeluk, in 2004 waren dat 69. Ook het aantal personen dat na een ongeval opgenomen werd in het ziekenhuis daalde, van 860 in 2004 naar 851 in 2005. Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

âOverijssel volgt daarmee het landelijke beeldâ, aldus gedeputeerde Job Klaasen. In heel Nederland zijn er in vergelijking met 2004 ruim 7% minder doden gevallen in het verkeer, namelijk 817 ten opzichte van 881 het jaar daarvoor.

Overijssel doet meer voor verkeer

De provincie voert de komende vijf jaar een pakket van maatregelen uit waarmee de veiligheid op de weg snel en efficiënt verbetert. De maatregelen zijn op het gehele provinciale wegennet toe te passen.
* Veilige bermen door bermverharding

* Herkenbaarheid van onopvallende kruispunten verbeteren
* Verkeersveiligheid voor (brom)fietsen op parallelvoorzieningen verhogen

* Parallelwegen veiliger maken door maximum snelheid van 60 km/uur ondersteund met aangepaste markering en plateaus
* Herkenbare markering aanbrengen

* Passeerhaven aanbieden voor langzaam (landbouw)verkeer
* Voorrangsregeling rotondes herkenbaar maken
* Doorstroming en veiligheid bij verkeerslichten verbeteren.

In het Provinciaal Verkeers- en Vervoerplan (PVVP) is als doelstelling voor verkeersveiligheid opgenomen dat er in het jaar 2010 maximaal 54 verkeersdoden en 873 ziekenhuisgewonden te betreuren mogen zijn in Overijssel. âMet dit pakket van maatregelen werken we hard aan het verder terugdringen van verkeersslachtoffers in de provincie Overijsselâ, aldus gedeputeerde Klaasen.