Gemeente Deventer

Week 17, 25 april 2006

DEVENTER STEUNT SALLANDS BUREAU VOOR TOERISME MET 38.000 EURO

Het college van burgemeester en wethouders heeft een subsidieaanvraag van het Sallands Bureau voor Toerisme (SBT) gehonoreerd. Het SBT wil de streek Salland, het gebied vanaf de IJssel tot en met de Sallandse Heuvelrug, gaan positioneren als een belangrijke toeristische bestemming op de binnenlandse vakantiemarkt. Hiervoor heeft het SBT een businessplan voor de jaren 2006 tot en met 2010 opgesteld. Deventer steunt het SBT in 2006 met 38.000 euro. Over de subsidiering voor de periode 2007 tot en met 2010 wordt later dit jaar een besluit genomen.

Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, de VVV Deventer en de Regio VVV Sallandse Heuvelrug/Reggeland hebben in 2003 het initiatief genomen het SBT op te richten.

Salland is op zich een toeristisch A-merk, vooral door zijn eigen historie, kwaliteit en oorspronkelijk-heid. De gemeente Deventer ondersteunt de gedachte Salland verder te ontwikkelen en gezamenlijk te promoten. Het SBT wordt het coördinatie- en faciliteitenpunt voor toerisme en recreatie in Salland en is eindverantwoordelijke voor de promotie en marketing.

Projecten

Het SBT heeft al een aantal projecten op basis van incidentele financiering uitgevoerd. Een voorbeeld daarvan is het project Plattelandstoerisme Salland (o.a. kwaliteitsverbetering en vergroting van aanbod van verblijfsaccommodaties, versterken van regionaal netwerk plattelandsondernemers en promotie van de regio). Ook is het project NORT Salland opgezet, een project van
34 Sallandse ondernemers. Een concreet product van dit project is de bedrijvengids van toeristisch Salland. Verder is een recreatieve kaart van Salland gemaakt en huis-aan-huis verspreid en is de website www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl ontwikkeld.

Het SBT wil in de periode 2006-2010 de volgende projecten uitvoeren:
* het verder uitbouwen van wandel- en fietsroutes
* het doorontwikkelen van (groeps)arrangementen
* Salland op de culinaire kaart zetten

* sport: het promoten van de sportieve mogelijkheden in Salland
* het stimuleren van cultuurtoerisme

* het doorontwikkelen van plattelandstoerisme
* het aanbieden van Salland als een dagje uit.

Bijdragen

Naast de gemeente Deventer heeft het SBT ook bij de vier andere deelnemende Sallandse gemeenten (Olst/Wijhe, Raalte, Rijssen/ Holten en Hellendoorn/Nijverdal) gevraagd om subsidie. Ook van de provincie Overijssel wordt een structurele bijdrage verwacht. Als alle subsidies worden toegekend, is er een structurele financiële basis om het A-merk Salland op de toeristische markt te zetten.

Publicatiedatum: 25-4-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 25 april 2006