Ingezonden persbericht


Radio Digitaal is ON AIR!

Alle muziek op één adres

Hilversum 25 april 2006 - Radio Digitaal is ON AIR! Het startschot voor het nieuwste radioplatform van Nederland werd vanmiddag gegeven door premier Balkenende en Talpa-grondlegger John de Mol. Acht nieuwe radiostations zijn te bereiken via Radiodigitaal.nl en zijn bestemd voor iedereen die via internet naar muziek wil luisteren. Radio Digitaal is het eerste commerciële online radioplatform van Nederland met dance, jazz, pop en rock. Radio Digitaal: alle muziek op één adres!

Acht verschillende muziekzenders met 24 uur per dag tophits uit diverse stromingen. Ieder uur wordt de non-stop muziek onderbroken door het ANP-nieuws en het weerbericht.

Flashback Radio: 80's music, van pop tot rock, van de eerste houseplaten tot hip hop en r&b. In geen enkele periode waren zoveel verschillende stijlen vertegenwoordigd als in de 80's.

Love Radio: non-stop de allermooiste lovesongs voor alle romantische momenten. Genieten van de meest romantische hits en soft pop uit heden en verleden op elk moment van de dag.

Real Rock Radio: het station voor de echte liefhebber van moderne rock. 24 uur per dag vol gas, met artiesten als Green Day, Franz Ferdinand, U2 en Nickelback én de populaire festivalacts van komende zomer. Real Rock Radio: het alternatief voor de rocker van nu.

Hits4Kids: het station voor kids met alleen de hits die ze écht willen horen. Met nummers van Ali B, Kus, Chipz en Kelly Clarkson is Hits4Kids de vrolijkste zender van Nederland.

Non-stop 40: de Nederlandse Top 40, vanaf nu altijd te beluisteren met de Non-stop 40. De lijst der lijsten is niet alleen één van de best beluisterde en meest populaire programma's op Radio 538, maar ook al meer dan 40 jaar dé graadmeter voor de grootste hits van Nederland.

Power FM - Classic Rock: Deze zender staat garant voor de beste gitaarmuziek aller tijden! Met stevige rocksongs uit de jaren 70, 80 en 90 van roemruchte artiesten als Bruce Springsteen, U2, Aerosmith en Guns 'n Roses, wordt een lekkere gitaarsolo niet overgeslagen.

JFK: Jazzy, Funky, Kool. Geen urenlange trompetsolo's of eindeloze improvisaties op piano en sax, maar heerlijk toegankelijke jazz, funk en soul. Met artiesten als Erykah Badu, Anita Baker, Norah Jones, Michael Bublé en Jamie Cullum staat JFK synoniem voor lekker languit luisteren - op elk moment van de dag.

24/7 Dance: de hele dag non-stop dansmuziek 'handpicked by the worlds greatest dj's'. Naast veel dance van morgen en nu, ook baanbrekende underground classics zoals Secret Cinema, Visage en Planet Funk. 24/7 Dance is een spin-off van Van Diepens Dance Department op Radio 538.

Algemeen directeur Talpa Radio Jan Willem Brüggenwirth:

'Met Radio 538 hebben we al een toppositie en met deze acht nieuwe stations hebben we online die ambitie ook. De continue interactie met luisteraars blijft centraal staan, en juist via internet kun je makkelijk veel meer combineren. Denk daarbij aan samenwerkingen met events, bladen, merchandise en games.'

Interactieve luisteraar

Het interactieve platform hecht waarde aan de mening van de luisteraars. Zij hebben inspraak op de playlist door hun stem uit te brengen op de gedraaide muziek. Ook kunnen geregistreerde luisteraars naar een hogere kwaliteit stream luisteren.

Online luisteren

In Nederland zijn 4,2 miljoen breedband internetaansluitingen, dat is meer dan 60 % van de huishoudens. Uit onderzoek blijkt dat ruim 40% van de Nederlanders al eens naar radio via internet heeft geluisterd. Door het gevarieerde, brede aanbod is Radio Digitaal een geschikt platform om nog meer webradio te gaan luisteren. Radio 538, Juize.FM, de hiphop en R&B zender en Radio 10 Gold zijn ook via Radio Digitaal te beluisteren.

Radio Digitaal.nl maakt deel uit van de Talpa Media Groep