3 e persbericht van dinsdag 25 april 2006

Eindhoven, 25-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie vindt hennepkwekerij

De politie heeft dinsdag rond 15.30 uur in een woning aan de Gregorius Coolstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 350 planten en de nodige kweekapparatuur in de kwekerij. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 63-jarige bewoner van het huis is door de politie gehoord.

Eindhoven: Politie pakt fietsendief

De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur een man van 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in het Genderstraatje. Een getuige had aan surveillerende agenten gemeld dat een man vanaf de Vestdijk een fiets had weggenomen. Toen de agenten een kijkje namen in het Genderstraatje, was de verdachte daar bezig het slot van de fiets kapot te knippen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om een bekende veelpleger.

Eindhoven: Bekeuringen bij geslotenverklaring

De politie heeft dinsdag tijdens de avondspits gecontroleerd op de Locatellistraat. Vanwege wegwerkzaamheden is daar tijdelijk een geslotenverklaring ingesteld. Er werden 17 automobilisten staande gehouden en bekeurd omdat ze die geslotenverklaring negeerden.

Eindhoven: Bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 8.05 en 9.35 uur een snelheidscontrole gehouden op de Tilburgseweg. Van de 1990 gecontroleerde voertuigen reden er 232 te hard. Er mag daar 70 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Helmond: Politie vindt hennepkwekerij in loods

De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een loods aan de Achterdijk. In één ruimte stonden ruim 700 plantjes, in een andere ruimte waren bijna 1000 planten. Ook was er de benodigde kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bergeijk: Dubbele snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op de Broekstraat, waar 50 km/u gereden mag worden.

* Tussen 9.40 en 12.30 uur werden 1310 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 44 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

* Tussen 15.00 en 16.30 werden 917 voertuigen gecontroleerd, waarbij 65 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Mierlo: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 17.45 en 20.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Industrieweg. Van de 565 gecontroleerde voertuigen reden er 60 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. Die snelheid werd gehaald door een motorrijder.

Luyksgestel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Ridder van Dintherstraat zijn een geldbedrag en sieraden weggehaald. Dat werd dinsdag rond 13.00 uur ontdekt. De achterdeur van het huis is opengebroken.

Bladel: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 13.30 en 15.00 uur is ingebroken in een woning aan de Bleijenhoek. Een ruit aan de achterkant van het huis is vernield. Er verdwenen geld, sieraden en een herenfiets.

Someren: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Singel is een geldbedrag van ongeveer 400 euro weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag 23.15 uur en dinsdag 13.45 uur. De achterdeur van de woning is opengebroken.