Werkbezoek Mark Rutte aan Micronit Microfluidics

Micronit: product van voedingsbodem Twente

ENSCHEDE, 20060426 -- Gisteren bracht Mark Rutte, kandidaat lijsttrekker voor de VVD, een werkbezoek aan het snel groeiende high-tech bedrijf Micronit Microfluidics (Micronit) in Enschede. Tijdens dit bezoek kreeg hij een rondleiding door de nieuwe productie-cleanroom van Micronit op het terrein van de Universiteit Twente.


In het eerste onderwerp uit Rutte's negen-punten-plan staat dat er meer aandacht gegeven moet worden aan ondernemerschap in combinatie met onderwijs en innovatie. Hierdoor kan kennis worden omgezet in welvaart. Dit kan echter alleen als er een goede voedingsbodem is voor innovatieve ondernemers. Op de Universiteit Twente is die bodem er. Ontstaan als spin-off van de Universiteit Twente is Micronit inmiddels een bloeiende organisatie, die afgelopen najaar met een stipnotering de Technology Fast 50 binnenkwam.

Het bezoek van Rutte werd ingeleid met een tweetal presentaties door ir. Ronny van 't Oever, direc-teur van Micronit, en door dr. Kees Eijkel, commercieel directeur van het MESA+ instituut van de Uni-versiteit Twente. Vervolgens kreeg Rutte een rondleiding door de cleanroom van Micronit. Hier werd hem ook een glaschip overhandigd met daarin gestraald zijn beeltenis en zijn negen-punten-plan.

Na het bezoek aan Micronit vertrok Rutte naar Oldenzaal, alwaar hij de truckstop aan de grens met Duitsland bezocht. 's Avonds ging hij in zaal Rouwhorst in Oldenzaal met VVD-leden in discussie over zijn plan.



Micronit Microfluidics BV