Getronics PinkRoccade



Nieuwegein, 25 april 2006

Getronics PinkRoccade gaat een samenwerkingsverband aan met Syncera IT Solutions en ECS IT Solutions op het gebied van informatiesystemen voor vergunningverlening en handhaving voor gemeenten. Hiervoor hebben de drie partijen vandaag op de beurs Overheid & ICT een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is gericht op het integreren van de specialistische software voor vergunningverlening en handhaving van Syncera en ECS binnen de gemeentelijke architectuuroplossing van Getronics PinkRoccade.

Met deze samenwerking springen de partijen in op de behoefte van gemeenten aan integrale ICT-oplossingen op het gebied van vergunningen. Er is veel dynamiek op dit terrein, aangezien het overheidsdoel is om regels voor de burger te vereenvoudigen en de service vanuit één loket te verlenen. Ook wil de lokale overheid haar burgers bedienen via de digitale snelweg.

Op de Getronics PinkRoccade stand op de beurs Overheid & ICT in de Jaarbeurs te Utrecht werd de samenwerkingsovereenkomst getekend door v.l.n.r. René Eilander (ECS), Bart Visser (Getronics PinkRoccade) en Frans Bazelmans (Syncera).

De drie partijen hebben een sterke positie op de gemeentelijke ICT-markt. Getronics PinkRoccade is toonaangevend op het gebied van organisatiebrede oplossingen voor de lokale overheid. Syncera is in Nederland marktleider op het gebied van milieu-informatiesystemen en ECS op het gebied van software voor bouwvergunningen.

ECS en Syncera gaan verder intensief samenwerken om één geïntegreerd systeem voor vergunningverlening en handhaving te realiseren. Gemeenten gebruiken een veelheid aan specialistische software. Het integreren van deze software in een samenhangende architectuur is door de samenwerkende partijen onderkend als doel op zich. De samenwerking zal zich daarom kenmerken door open standaarden en een open houding voor koppelingen naar andere, bestaande softwaresystemen die bij gemeenten in gebruik zijn.