Gemeente Hengelo

Stickers voor 'veilige' ondernemers winkelcentrum Thiemsbrug

Stadsdeelwethouder Weber reikt dinsdag 25 april om 12.15 uur de eerste sticker Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan ondernemers in het Winkelcentrum Thiemsbrug in Hengelo. Dat doet hij bij de roltrappen in het winkelcentrum. Daar wordt de officiële KVO-sticker op de toegangsdeuren van het winkelcentrum geplakt. Daarna gaan tien KVO-teams in de Hengelose binnenstad op pad om het KVO Startpakket aan binnenstadswinkeliers aan te bieden.

Criminaliteit moet omlaag

In het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen in Hengelo werken gemeente, brandweer, politie en de winkeliersvereniging VSH samen. Landelijk ondervindt ongeveer 80% van de bedrijven jaarlijks schade door criminaliteit en onveiligheid, zoals inbraak, diefstal, fraude, verduistering, brandstichting enzovoort. De overheid en het bedrijfsleven hebben samen een veiliger maatschappij voor ogen en streven naar een reductie van 20% van deze criminaliteit in 2008.

Hengelose binnenstad onderkent belang van veiligheid

Ook Hengelo ziet het belang van veiligheid in. Voor de binnenstad is hard gewerkt aan het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Door te voldoen aan dit keurmerk werken ondernemers en medewerkers mee aan een veilige, leefbare en prettige werkomgeving. De misdaadschade wordt er door verminderd en dat komt het imago van het gebied ten goede.