Ingezonden persbericht


Vooraankondiging voor de pers

symposium

Voorschrijven door arts en verpleegkundige: in dubio of in duo?

Schrijf u nu in voor het symposium op 26 april!

Utrecht, 8 maart 2006. Op woensdag 26 april organiseert de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) in samenwerking met de Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) een symposium over taakherschikking met de titel: Voorschrijven door arts en verpleegkundige: in dubio of in duo?

Tijdens het symposium gaan we met name in op het voorstel van VWS-minister Hoogervorst om in de Wet BIG een aanpassing door te voeren, die verpleegkundig specialisten en physician assistants de mogelijkheid biedt om medicatie voor te schrijven. De afgelopen weken hebben de kranten uitvoerig bericht over het onderzoek in Huisarts en Wetenschap dat ingaat op voorschrijven door praktijkondersteuners. Tijd voor duidelijkheid dus!

U kunt aan de slag tijdens diverse workshops met vragen als: wat is de balans tussen voor- en nadelen van een eventuele verschuiving in voorschrijfbevoegdheid? hoe kan de verantwoordelijkheidsverdeling tussen artsen en verpleegkundig specialisten en physician assistants worden geregeld? op welke wijze moet de bevoegdheid (zelfstandig bevoegd zijn, of gedelegeerd bevoegd) voor de verpleegkundig specialisten en physician assistants worden geregeld? welke (organisatorische) randvoorwaarden zijn noodzakelijk om de voorschrijfbevoegdheid op een verantwoorde wijze te regelen? hoe kan worden voorkomen dat verpleegkundig specialisten en physician assistants voorschrijffouten maken als gevolg van een gebrek aan deskundigheid op dit gebied? Met andere woorden op welke wijze verwerven professionals de benodigde noodzakelijke deskundigheid en hoe wordt deze geborgd? Dit symposium is speciaal bedoeld voor medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundigen, gezondheidsrechtjuristen en beleidsmakers. Vorm uw mening over het voorstel van minister Hoogervorst en kom op 26 april naar het symposium! Plaats van handeling is de Domus Medica aan de Lomanlaan in Utrecht, van 16.00 tot 20.00 uur.

Voor meer info kijkt u op www.knmg.nl/symposia!

Noot voor de redactie,