Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 26-04-2006

Gestolen scooter

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee scooterdieven aangehouden. Omstreeks 00.50 uur zagen agenten twee personen lopen over de Balijelaan. Zij liepen hier met een scooter aan de hand. De agenten gingen poolshoogte nemen en na onderzoek bleek dat de scooter van diefstal afkomstig was. Het duo, van 17 en 21 jaar oud uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Klappen na verzoek

UTRECHT- Op dinsdagavond kreeg een uitbater klappen na een verzoek wat hij had gedaan. Omstreeks 22.45 uur zag de uitbater dat twee jongens een joint wilden gaan roken in zijn horecagelegenheid aan de Korte Minrebroederstraat. De uitbater was hier niet van gediend en had het verzoek aan de mannen dit niet te doen. Direct kreeg de uitbater verscheidene klappen van het onbekende duo. Andere bezoekers konden er vervolgens voor zorgen dat de geweldplegers stopten en verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.

Goed op slot, toch gestolen

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 22.30 uur zagen agenten een 33-jarige man uit Utrecht fietsen over de Bellamystraat. Agenten zagen een fiets over zijn schouder hangen. De agenten vertrouwden het niet en wilden de man controleren. Toen de man dit in de gaten kreeg, verhoogde hij zijn snelheid. Op de Noorderbrug stopte hij maar toen een agent net was uitgestapt fietste hij weer hard weg. Nu ging de achtervolging voor de agent, te voet verder en kon de man op de Havikstraat worden aangehouden. De fiets die de man op zijn schouder had hangen was voorzien van drie sloten. 1 Kettingslot aan het voorwiel, en ringslot op het achterwiel en een kabelslot. Dit kabelslot, wat vermoedelijk om een vast voorwerp had gezeten, was doorgeknipt. De veelpleger werd ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Van 13.00 uur tot 15.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Rupelmondelaan. In totaal werden hier 23 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de autogordel, rijden met te hoge snelheid en het niet kunnen tonen van de benodigde autopapieren.