Woensdag 26 april te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 26-04-2006

Inbraak bij Albert Heijn in Nieuwerkerk a/d IJssel Op zondag 16 april dat was Eerste Paasdag - rond 05.30 uur is er ingebroken bij een vestiging van supermarktketen Albert Heijn in Nieuwerkerk a/d IJssel. Via de roldeur naar het magazijn is een man naar binnen gegaan. In de winkel heeft hij twee kasten opengebroken en een groot aantal pakjes sigaretten meegenomen. Een tweede man bleef in de vluchtauto, een donkere Volkswagen Golf, zitten.

Van de dader die naar binnen is gegaan zijn bewakingsbeelden gemaakt (zie hieronder). Deze worden getoond in de uitzending van woensdag 26 april.

Zijaangezicht inbreker Albert Heijn in Nieuwerkerk

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie over deze inbraak, neemt u dan contact op met de recherche van bureau Nieuwerkerk aan den IJssel via 071-5249039 .

Resultaten Naar aanleiding van eerdere uitzendingen van Team West zijn er twee successen te melden: * In de uitzending van 5 april jl. kwam de diefstal van twee laptops in Noordwijkerhout aan de orde. De draagbare computers verdwenen vanuit een vergaderruimte van een congrescentrum. In de uitzending werden beelden getoond van de twee vermoedelijke daders. Naar aanleiding van deze uitzending heeft één van de verdachten zich gemeld op het politiebureau. * In de uitzending van 12 april jl. liet de recherche in Leiden gestolen goederen zien. De spullen waren aangetroffen bij een bekende inbreker. Naar aanleiding van de uitzending hebben eigenaren van een aantal spullen zich gemeld. Hierdoor heeft de politie twee inbraken kunnen oplossen.

Items Politie Haaglanden

Vragen rond dood Frank van Oosten Op zaterdag 15 april is de 38-jarige Frank van Oosten in Delft overleden aan de gevolgen van een mishandeling een dag eerder. In de vroege ochtend van vrijdag 14 april dat was Goede Vrijdag is er een incident geweest tussen de Delftenaar en twee fietsers. In of in de directe omgeving van de Schoolstraat in de binnesntad van Delft is Frank vermoedelijk hard op zijn oog geslagen. Hij heeft zich die nacht rond 06:00 uur laten behandelen in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, nadat hij zich eerst bij een huisartsenpost had gemeld. Een dag later is hij overleden.

De politie heeft de volgende vragen: * Wie heeft Frank van Oosten op vrijdag 14 april tussen 00:30 en 06:00 uur nog gezien of gesproken? Bekend is dat hij rond 00:30 uur café Kobus Kuch aan de Beestenmarkt in Delft heeft verlaten. Rond 06:00 uur heeft hij zich gemeld in het ziekenhuis. * Wie weet waar Frank van plan was te gaan slapen in de nacht van 13 op 14 april? Inmiddels is gebleken dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats had. * Wie weet hoe Frank van Oosten naar de huisartsenpost en later naar het Reinier de Graaf ziekenhuis is gegaan? Het zou kunnen dat iemand hem heeft gebracht * Wie is getuige geweest van het incident tussen Frank van Oosten en de twee fietsers? * Wie heeft gehoord dat iemand in de vroege morgen van 14 april betrokken is geweest bij een schermutseling in de binnenstad van Delft? * Wie heeft er andere informatie die van belang kan zijn voor het politie-onderzoek?

Verder roept de politie nadrukkelijk de twee fietsers op om zich te melden.

Frank van Oosten droeg in de nacht van 13 op 14 april vermoedelijk een donkerblauwe spijkerbroek, een oranje/groen shirt en een blauwe jas.

Heeft u informatie die kan helpen bij het ophelderen van de dood van Frank van Oosten, belt u dan met de regionale recherche van politie Haaglanden via 070-4241500.

Mannen stelen tas in juwelierszaak Twee nog onbekende mannen hebben een tas gestolen van een klant in een juwelierszaak aan de Lange Poten in het centrum van den Haag. Dat gebeurde op zaterdag 111 maart rond 14:10 uur. Een vrouw was in gesprek met personeel van de winkel. Haar tas had ze naast zich op de grond gezet. Twee mannen liepen rond in de winkel. Één van hen heeft de tas meegenomen. Vervolgens liep hij de zaak uit. Kort daarop volgde ook de tweede man.

Een van de daders is vastgelegd door bewakingscameras in de juwelierszaak (zie onderstaande foto). De beelden worden getoond in de uitzending van woensdag 26 april.

Herkent u de man of heeft u andere informatie over deze diefstal, neemt u dan contact op met de recherche van bureau Jan Hendrikstraat via 070-4241500.

Tijdstip uitzendingen Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Uitzending gemist? Heeft u een uitzending gemist of wilt u een deel van de uitzending nog eens terugzien, kijk dan op de website van Team West waar u de opname kunt downloaden. De opnames blijven de hele week na de uitzending online op deze website staan.

Productie Team West

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.