Politie Gelderland-Zuid

Auto rolt weg

Malden, 26-04-2006 o Na een melding dinsdagmiddag gingen agenten een kijkje nemen op de Kloosterstraat in Malden ter hoogte van de bibliotheek. Zij troffen daar een lichtgewonde man, van 51 jaar uit Malden, aan.

De Maldenaar vertelde het verhaal dat hij in zijn auto zat en deze in de vrij zette waarna de auto wegrolde en tegen een verderop geparkeerde auto aan reed. De man is nog uitgestapt in een poging de auto tegen te houden. Daarbij kwam hij ten val waarna hulp van de politie werd ingeroepen. Omdat de agenten een alcohollucht roken namen zij bij de 51-jarige een blaastest af. Hij bleek onder invloed. Er waren echter geen getuigen die hadden gezien of de man daadwerkelijk gereden had en daarom lieten de agenten het bij een mondeling rijverbod van 3 uur.

Terwijl de politie bezig was met de afhandeling van deze zaak kwam een 80-jarige Maldense naar hen toe met de mededeling dat zij haar auto had dichtgedaan met de sleutels er nog in. Hierop hebben de agenten de vrouw naar huis gebracht zodat zij daar reservesleutels kon pakken. (08)