Gemeente Franekeradeel


Vrijstelling voor het wijzigen van de bestemming van het perceel Voorstraat 55 te Franeker

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 18 april 2006 hebben

besloten om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Binnenstad e.o. ten behoeve van:


* het wijzigen van het gebruik van het perceel Voorstraat 55 te Franeker ten behoeve van het realiseren van een woonruimte in combinatie met een showroom en kantoor voor handbeschilderde tegels en keramiek/kunst.

Het plan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn géén zienswijzen ontvangen.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het College binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvragers een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld, is indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval is een extra recht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerpbesluit.
---

Aanlegvergunning

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 46 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening hebben besloten om een aanlegvergunning te verlenen aan Frisia Zout BV voor het:

* Het wijzigen van het leidingtracé ten behoeve van de winning van zout. Het gehele tracé loopt van de bestaande winninglocatie Barradeel naar nieuwe locatie Bethanië via locatie De Mieden. De wijziging heeft betrekking op een klein stukje van de gehele tracé. Dit deel is gelegen ten westen van het windmolenpark en betreft de percelen kadastraal bekend Sexbierum, G, nrs 864 en 1247.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang vanaf 27 april 2006 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie van afdeling Bouwen en Milieu van de gemeente Franekeradeel, Harlingerweg 18 te Franeker. Op alle werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 tot 18.00 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende deze termijn kunnen degenen, wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER
---

Verleende aanlegvergunningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat aanlegvergunning is verleend voor:


* het aanbrengen van fundering en steenslag ten behoeve van een parkeerplaats op het perceel kadastraal bekend gemeente Tzummarum, sectie F, nummer1141/ plaatselijk bekend Terp te Firdgum.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons college een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vrijstelling.

---

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende vrijstellingsprocedure:

Met toepassing van artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening:


* De bouw van 20 woningen op het perceel Lou Seerdenlaan/ Klaas de Jagerlaan te Franeker;

* Het vergroten van de bijkeuken op het perceel Spaarbankstraat 36 te Franeker;

* Het vergroten van de woning op het perceel Jupiterbaan 18 te Franeker.

---

Geen Zienswijzen Monumentenaanvraag

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:


* Gemeente Franekeradeel voor het dichtmaken van de doorbraken met het naastgelegen pand op het perceel Raadhuisplein 1 te Franeker.
---

Verlening Monumentenaanvraag

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag om een monumentenvergunning is verleend voor:


* G.T. van Noordenburg voor het plaatsen van dakramen, het bouwen van een berging en prieel en het veranderen van de achtergevel door het plaatsen van een bordes op het perceel Voorstraat 45 te Franeker;

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de raad / het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:


* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld, is indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval is een extra recht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.
---

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat met ingang van 27 april 2006 bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, gedurende zes weken voor belanghebbenden het Verkeersbesluit ter inzage ligt, betreffende:


* de aanwijzing van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op het parkeerterrein Ockingahiem te Franeker.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende genoemde termijn bij ons een bezwaarschrift indienen.

Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

---

Vergunningen Wet Milieubeheer

Het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel maakt bekend dat zij vergunning in gevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend aan:

* S. Yntema voor een oprichtingsvergunning (melkveehouderij) op het perceel Herbaijumerweg 1 te Achlum.

De Wet Milieubeheer vergunning alsmede de daarop betrekking hebbende aanvragen met bijbehorende stukken liggen bij met ingang van 27 april 2006 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage en op woensdags van 9.00 tot 18.00 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Met ingang van 27 april 2006 voor de duur van zes weken staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:


1. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;


2. degenen, die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;


3. degenen, die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;


4. belanghebbenden, die aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking in te dienen.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voordien beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Kneuterdijk 22, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beschikking wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

---

Ontvangen zienswijzen ontwerpmilieuvergunningen

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen naar aanleiding van de aanvraag voor vergunning ingevolge de

Wet Milieubeheer van:

* S. Yntema voor een oprichtingsvergunning (melkveehouderij) op het perceel Herbaijumerweg 1 te Achlum.

---

Publicatie beslissingen ingevolge artikel 66 en 83 van de wet GBA

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat de genoemde termijn van zes weken om de zienswijze tegen het voornemen tot ambtshalve opschorting van de gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie kenbaar te maken inmiddels is verstreken.

Het betreft hier de bewoners van het voormalig AZC aan het Filosofenpad 1, 8802 PA Franeker.

Hun persoonslijst zal daarom worden opgeschort met als reden: verblijf onbekend met als opschortingsdatum 8-03-2006 (datum publicatie)

Dit betekent dat zij per bovengenoemde datum formeel niet meer in Nederland woonachtig zijn.

Een lijst van betrokken personen hangt 6 weken ter inzage in het publicatiebord bij het gemeente huis aan de Harlingerweg 18 te Franeker

Informatie kunt u verkrijgen bij de sectie Burgerzaken: 0517-380128.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan binnen 6 weken na deze publicatie een bezwaar tegen dit besluit worden ingediend.

Het bezwaarschrift kan verzonden worden naar het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

---

Besluitenlijst College van B&W 18 april 2006

Budget aanschaf Adressenmodule ADR@all.

Besluit:

* Akkoord gaan met de aanschaf van ADR@all, het beheerspakket voor adressen van Centric.

* Beschikbaar stellen van het noodzakelijke krediet van 7.613,00.

Uitvoeringsinformatie 2005.

Besluit:

De uitvoeringsinformatie 2005 vaststellen.

Intrekking verordeningen.

Besluit:

De raad voorstellen om de verordening op het correctief raadgevend referendum, de subsidieregeling godsdienstonderwijs en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs en de afvloeiingsregeling openbaar, speciaal basisonderwijs in te trekken.

Nieuwe Gemeenschappelijke Regeling Hulpverleningsdienst Fryslân.

Besluit:

* Vaststellen van de GR Hulpverleningsdienst Fryslân onder gelijktijdige opheffing van GR Brandweer Fryslân en GR GGD Fryslân.

* Raad voorstellen om de GR Hulpverleningsdienst Fryslân vast te stellen onder gelijktijdige opheffing van GR Brandweer Fryslân en GR GGD Fryslân.

Bijdrage Middelen aan de 500.000,00 taakstelling.

Besluit:

Instemmen met de (aangepaste) bijdrage van de afdeling Middelen.

Maart circulaire 2006 gemeentefonds.

Besluit:

* De gevolgen van de maartcirculaire, voor zover niet verwerkt in 2005, boeken in 2006.

* De gegevens voor 2006 ter kennisname aannemen.

Vernieuwing aanstellingsbesluit onbezoldigde deurwaarders.

Besluit:

De op lijst vermelde personen aanstellen als onbezoldigd deurwaarder.

Wijziging tarieven verordening lijkbezorgingsrechten.

Besluit:

Raad voorstellen concept-besluit vast te stellen.

Aanvraag Frisia Zout voor wijziging bestaande aanlegvergunning.

Besluit:

Medewerking verlenen aan de aangevraagde wijziging van het reeds vergunde tracé en het bijgevoegde besluit 6 weken ter inzage te leggen.

Subsidieverzoek stichting Grut Hermana.

Besluit:

Een subsidie van 2.000,-- toekennen aan de stichting Grut Hermana voor de organisatie van het theaterproject De Muze.

Jaarverslag "stichting Het Sjaerdemaleen" 2004.

Besluit:

Het jaarverslag 2004 van stichting "Het Sjaerdemaleen" goedkeuren.

Stichting Het Sjaerdemaleen.

Besluit:

De kandidaten benoemen tot beneficianten 2006-2007 van Stichting Het Sjaerdemaleen.

Protocol Kaderstelling.

Besluit:

Het Protocol Kaderstelling voor kennisgeving aannemen.

Beoordeling aanvragen Sangers van de Biezenfonds 2006.

Besluit:

* Muziekvereniging de Bazuin -Concours- toekennen.
* Werkgroep stadsgidsen van Franeker- toekennen.
* Damclub Franeker -Damtoernooi- afwijzen

Huurverhoging buitensportaccommodaties.

Besluit:

De betrokkenen informeren.

Ontwerp Streekplan.

Besluit:

* Instemmen met het geven van zienswijze op ontwerp Streekplan.
* De raadscommissie hierover informeren.

Aanbod paardenbrug.

Besluit:

De Paardenbrug onder bijgevoegde voorwaarden aanbieden aan de Vereniging voor Dorpsbelang Tzum.

Franeker, 26 april 2006.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman, burgemeester.

H.J.J. de Jong, secretaris.

---

Vrijstellingen

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

A. met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het bouwen van een berging op het perceel Wytse Foppestrjitte 29 te Dongjum;


2. het plaatsen van een carport op het perceel Schalsumerweg 31 te Franeker;


3. het plaatsen van een carport op het perceel Schalsumerweg 33 te Franeker.

B. met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het veranderen van een pand op het perceel Raadhuisplein 1 te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 27 april 2006 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380448.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het bouwplan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Franeker, 26 april 2006.

De burgemeester voornoemd,

M.J. Haveman.

---

---