Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Concept uitwerkingsplan Eendrachtsparkbuurt

Het uitwerkingsplan voor de vernieuwing van de Eendrachtsparkbuurt is in concept klaar. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel is akkoord met dit concept en geeft bewoners en andere belanghebbenden de gelegenheid om een reactie te geven op het plan. Dat kan gedurende de inspraakperiode, van woensdag 26 april tot en met 7 juni 2006.

Op deze pagina:
Inzage in het concept uitwerkingsplan
Reageren op het concept uitwerkingsplan
Wat gebeurt er met uw reactie?
Hoofdpunten concept uitwerkingsplan Eendrachtsparkbuurt

Inzage in het concept uitwerkingsplan
U kunt het concept uitwerkingsplan Eendrachtsparkbuurt hieronder downloaden. Daarvoor heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig, dat vindt u hier.

Het concept uitwerkingsplan Eendrachtsparkbuurt en de maquette liggen ook ter inzage:
Datum: woensdag 26 april tot en met woensdag 7 juni 2006. Locaties: hal van het Tuinstadhuis, Plein '40- '45 nr 1, en het Pluspunt, Albardakade 5 (geen maquette).

Reageren op het concept uitwerkingsplan
De inspraakperiode duurt van woensdag 26 april tot en met woensdag 7 juni 2006. U kunt in deze periode op verschillende manieren het plan inzien en uw reactie geven.


1. Uw reactie op het concept uitwerkingsplan kunt u tot 7 juni e-mailen naar Age Niels Holstein, projectmanager, ter attentie van het Dagelijks Bestuur, onder vermelding van Eendrachtsparkbuurt. Het e-mailadres is anholstein@geuzenveld.amsterdam.nl


2. U kunt naar de inloopbijeenkomst:
Datum: donderdag 11 mei 2006
Tijd: tussen 19.30-21.00 uur kunt u binnenlopen Locatie: Tabitha, Jan Bongastraat 5
Hier kunt u ter plekke het plan en de maquette bekijken en uw reactie geven. Portefeuillehouder Piet Dikken is aanwezig om de in het plan gemaakte keuzes toe te lichten. Tijdens de inloop kunt u ook informatie krijgen over wat er met uw woning gebeurt, wanneer uw woning wordt aangepakt en hoe de herhuisvesting geregeld is.


3. Uw schriftelijke reactie op het concept uitwerkingsplan kunt u tot en met 7 juni 2006 sturen naar:
Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
T.a.v. het Dagelijks Bestuur
O.v.v. Inspraak Eendrachtsparkbuurt
Postbus 67018
1060 JA Amsterdam

Wat gebeurt er met uw reactie?
Het dagelijks bestuur van het stadsdeel bekijkt of de inspraakreacties aanleiding zijn om het Uitwerkingsplan aan te passen. Vervolgens legt het dagelijks bestuur het plan en de inspraakreacties ter besluitvorming voor aan de stadsdeelraad. Op 27 of 28 juni* 2006 wordt het plan ter advisering voorgelegd aan de raadscommissie, aanvang 19.30 uur. De deelraad besluit op 11 juli 2006 over het uitwerkingsplan Eendrachtsparkbuurt, aanvang vergadering 20.00 uur. Deze vergaderingen zijn openbaar. Als u bij de vergadering wilt inspreken, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de raadsgriffie, telefoon 020 889 81 38 of e-mail griffie@geuzenveld.amsterdam.nl.


*Eind mei is bekend op welke dag de raadscommissie zal vergaderen. U kunt dan contact opnemen met de raadsgriffie voor meer informatie.

Hoofdpunten concept uitwerkingsplan Eendrachtsparkbuurt De Eendrachtsparkbuurt wordt begrensd door de Wigbolt Ripperdastraat, de Dr. H. Colijnstraat, de Albardagracht en de Pieter van der Werfstraat. In de buurt staan zes L-vormige flatgebouwen met 288 woningen. Deze woningen worden gesloopt. Er komen minimaal 290 woningen voor terug, variërend in grootte en prijs, bedoeld voor verschillende soorten bewoners. Het bijzondere karakter van de buurt en de herkenbaarheid van nieuwe openbare ruimte in de buurt staan centraal bij de vernieuwing. In het hart van de buurt komt een openbare tuin. Een mooie plek voor alle buurtbewoners. De nieuwbouwwoningen aan de Albardagracht profiteren ook van het uitzicht op dit nieuwe groen. De bebouwing aan de Dr. H. Colijnstraat krijgt een meer stedelijk karakter en sluit daarmee goed aan bij het Parkrandgebouw, dat nu gebouwd wordt. Op de hoek van de Albardagracht komt een woontoren van maximaal veertien verdiepingen. De Dr. H. Colijnstraat en de tuin worden met elkaar verbonden door een plein. Het plein wordt een ontmoetingsplek waar ook ruimte is voor kleine bedrijfjes.

Bijlage(n):
krant bij concept uitwerkingsplan Eendrachtsparkbuurt