Ryanair


---

26.04.06

ryanair viert de 5E verjaardag van haar eerste continentale basis!

5.000 vluchten voor 5 cent* alleen vandaag en morgen op www.ryanair.com

Ryanair, Europa's enige "low fares" airline, viert vandaag, woensdag 26 april, het feit dat precies 5 jaar geleden de luchthaven van Brussel Zuid Charleroi als eerste basis op het europese continent werd gelanceerd.

In mei 1997 startte de destijds relatief onbekende Ierse luchtvaartmaatschappij met enkele wekelijkse vluchten tussen Dublin en de Brussel Zuid en vervoerde hierop ongeveer 20.000 passagiers. In 2001 werd het aanbod van goedkope vliegtickets voor België fors vergroot met 6 bijkomende routes die al snel een doorslaand succes werden.

Vandaag, 5 jaar later, heeft Ryanair 8 miljoen passagiers vervoerd (totaal aantal passagiers sinds de start in 1997: 8,5 miljoen) en verslaat Ryanair ruimschoots de dure luchtvaartmaatschappijen in België op het gebied van veiligheid, punctualiteit en uiteraard tarieven.

David Gering, Ryanair's Commercieël Directeur voor de Benelux zei deze morgen tijdens de feestelijke persconferentie op de luchthaven van Brussel Zuid Charleroi:

"5 jaar geleden opende Ryanair hier de eerste continentale basis, sinds 5 jaar hebben passagiers eindelijk een écht alternatief voor de dure vluchten vanaf Zaventem. Sinds 5 jaar werkt de luchthaven hier aan constante verbetering van service aan onze klanten en stijgt het passagiersaantal dit jaar tot 2,4.

Wij danken al onze passagiers voor hun (ver)trouw(en) en trakteren vandaag 26 en morgen 27 april, op 5.000 vluchten aan 5 cent (uitgezonderd taxen) op onze 16 bestemmingen vanaf Brussel Zuid-Charleroi! Dit is het moment om voor minder dan 30 Euro (retourvlucht, taxen inbegrepen) de leukste plekjes in Europa te (her)ontdekken! Ga lunchen op het San Marco Plein.. Geniet van de indrukwekkende kustlijn in Shannon... Proef de wijnen in de regio van Valladolid... ga Mozart beluisteren in Salzburg of shop 'till you drop in Milaan!"

Alleen vandaag en morgen:
5.000 vluchten voor 5 cent*
Boek op www.ryanair.com


---

Copyright Ryanair Ltd. All rights reserved.
Use of this site is subject to the Ryanair.com Terms and Conditions. Cheap Flights - Lowest European Fares, Low Cost Airline