Gemeente Zwolle

Wijkwethouders aangewezen in Zwolle


Datum uitgave: 26-04-2006
De Zwolse wijken zijn toegedeeld aan de leden van het nieuwe college van B&W. Dit gebeurde als onderdeel van een tweedaagse retraite, waarin het College een groot aantal praktische werkafspraken maakte. Wijkwethouders fungeren als communicatieve schakel tussen de wijk en het college en dragen zo bij aan een aanspreekbaar en transparant stadsbestuur.

Burgemeester Henk Jan Meijer treedt voortaan op als aanspreekpunt voor de binnenstad. Wethouder Janco Cnossen wordt wijkwethouder voor Wipstrik en blijft dat voor Spoolde, Wijthmen en Windesheim. Emmy Witbraad wordt de schakel naar Holtenbroek en Diezerpoort. Gerard van Dooremolen is in het vervolg wijkwethouder voor Assendorp, de Veerallee en het gebied ten oosten van de Overijsselse Vecht. Erik Dannenberg blijft dat voor de Aa-landen en Berkum, ook wordt hij wijkwethouder van de Kamperpoort. Martin Knol blijft wijkwethouder voor Zwolle-Zuid en Hanzeland en Peter Pot voor Stadshagen, Mastenbroek en Westenholte.

Voorts stonden de leden van het nieuwe college stil bij de bestuursstijl, die men als team wil uitdragen naar de stad. Niet voor niets draagt het nieuwe collegeakkoord de naam 'Samen voor Zwolle'. Gezamenlijkheid is daarom een kernbegrip. Het college wil zich daarom krachtig inspannen om beleid zoveel mogelijk te realiseren in dialoog met de spelers in de stad. Interactiviteit, transparantie, aanspreekbaarheid en betrouwbaarheid zijn daarvoor noodzakelijk. Maximale synergie is het beoogde resultaat. Aanspreekbaarheid en interactiviteit staan al centraal in de Week van de Aanloop. In een intensief programma van vier volle dagen sprak en spreekt het college dan met mensen en organisaties, die samen de stad maken.

Bron: afdeling Communicatie