Gemeente Kerkrade

13-04-2006

13.04.06: Vierde uitzending `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld'

Op woensdag 26 april zendt Stichting Plus voorafgaand (18.00 uur) en na afloop van de raadsvergadering de vierde aflevering uit van `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld'.
De uitzending wordt vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 mei, in een carrousel afgewisseld met de kabelkrant, tussen 17.00 uur en 22.00 uur herhaald. De programma's en de raadsvergadering zijn te zien op de lokale televisie van Kerkrade, kanaal 22+.
Vanaf maandag 8 mei kunnen `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld' ook bekeken worden op www.kerkrade.nl

`Buurt TV': Opschoonactie `Domaniale' en vrijwilligers `Buurt TV' is een programma voor en over de buurt. In deze vierde aflevering volgen we de opschoonactie in de Domaniale (buurt Nulland). De bewoners zijn zeer betrokken bij hun eigen buurt en voelen zich thuis in hun groene leefomgeving. De overlast van hondenpoep en zwerfafval was echter zo groot dat de bewoners het initiatief namen om hier iets aan te doen. Samen met de huurdersbelangenvereniging Domaniale, de politie, woningstichting Land van Rode, basisschool Diabolo, Impuls en de gemeente hebben ze het probleem aangepakt. In Buurt TV kunt u zien hoe het hen is vergaan.

In het tweede deel van `Buurt TV' zijn we te gast bij enkele vrijwilligers. Een samenleving zonder vrijwilligers is ondenkbaar. Buurt TV laat zien hoe belangrijk dit werk voor de samenleving is en met hoeveel plezier Kerkradenaren aan de slag gaan bij bijvoorbeeld het Industrion, helpen bij het rolstoeldansen of een hockeytoernooi organiseren. Krijgt u de smaak tepakken bij het zien van het programma, maakt u dan gebruik van de tips hoe u een bijdrage kunt leveren aan het vrijwilligerswerk.

De prijsvraag ontbreekt uiteraard ook dit keer niet. De kijker kan hiermee een jaarabonnement voor het GaiaPark winnen.

`Kerkrade in Beeld': Jeugdbeleid
In het programma `Kerkrade in Beeld' komen onderwerpen die Kerkrade-breed spelen aan de orde. `Kerkrade in Beeld' geeft de burger een kijkje in de keuken van de gemeente.
In deze uitzending gaat het over het jeugd- en jongerenbeleid; van consultatiebureau tot en met de ontmoetingsplekken voor jongeren. Veel aspecten passeren de revue waarbij de rol van de gemeente belicht wordt.