Rode Kruis Belgie


Rode Kruis organiseert jaarlijkse stickerverkoop: âElke sticker helpt ons helpenâ

Van 27 april tot en met 11 mei komen weer duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis de straat op om stickers te verkopen aan de bevolking. Met de bekende jaarlijkse fondsenwervingsactie vraagt het Rode Kruis steun om zijn vele hulpacties een jaar te kunnen voortzetten.

De jongens en meisjes van âSpringâ ondersteunen dit jaar de fondsenwervingsactie en staan afgebeeld op de stickers. Een sticker kost 5 euro.

Voor de 263 plaatselijke afdelingen van het Rode Kruis is de stickerverkoop de belangrijkste bron van inkomsten. De opbrengst van de stickerverkoop gaat naar de aankoop van materiaal, bijvoorbeeld voor de hulpverlening bij rampen en voor de eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden. De Rode Kruisvrijwilligers werken gratis maar krijgen een uitgebreide opleiding en regelmatig bijscholingen. Ook deze opleidingen kosten handenvol geld.

Het Rode Kruis telt 14.000 vrijwilligers in Vlaanderen. Naast dringende hulp verlenen, zetten zij sociale activiteiten op voor kwetsbaren, delen zij boeken uit aan patiënten in ziekenhuizen, leren zij jong en oud eerste hulp verlenen, verblijden zij eenzamen en bejaarden met een bezoek enz. Wat er ook gebeurt, zij staan paraat. Altijd, overal.

Mechelen, februari 2006