Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Koningin 27 april 2006 bij 50e Diesviering TU Eindhoven

Hare Majesteit de Koningin woont donderdagmiddag 27 april in de Stadskerk Sint Cathrien in Eindhoven de 50e Diesviering van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) bij.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw M.J.A. van der Hoeven en mr. L.J. Brinkhorst, minister van Economische Zaken, zijn bij de academische zitting aanwezig.

Tijdens de viering staat de uitreiking van drie eredoctoraten centraal. De universiteit verleent de eredoctoraten aan professor Mary Fanett Wheeler (Universiteit van Texas, Verenigde Staten), professor Jens Kehlet Nørskov (Technische Universiteit van Denemarken) en professor Henry Keith Moffatt (Universiteit van Cambridge, Groot-Brittannië).

In de dagen rond de Dies Natalis, de viering van de oprichtingsdag, organiseert de universiteit een aantal evenementen in het Eindhovense stadscentrum. Onder andere vindt een Night of the Proms plaats, waaraan het Philips Symfonie Orkest en The Celtic Tenors meewerken. De festiviteiten worden afgesloten met een Techniekfestival. In het hart van de stad zijn onder meer een dansend vuur en een boot die zweeft boven het water te zien en worden knallende experimenten uitgevoerd.

16 maart 2006
© RVD