Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Proefdiervrij houdt modellenwedstrijd

Gezocht: diervriendelijke modellen

Den Haag, donderdag 13 april 2006 - Proefdiervrij is op zoek naar een nieuw gezicht voor haar campagne voor proefdiervrije cosmetica. Ieder model in spe vanaf 16 jaar is uitgenodigd deel te nemen aan één van de twaalf regionale voorrondes. Wie de landelijke finale wint, is het nieuwe model van Proefdiervrij en komt op de cosmeticaposters en het informatiemateriaal te staan. Bovendien wint zij een professionele fotoshoot en portfolio.

De aftrap van de regionale verkiezingen is op 27 april 2006. Tot en met september vinden de voorrondes plaats. De landelijke finale wordt groots opgezet en zal in het najaar van 2006 gehouden worden. Naast dat de winnares het gezicht van Proefdiervrij zal zijn, wint zij ook een professionele fotoshoot en portfolio, beschikbaar gesteld door www.ikwordmodel.nl.

Aanmelden regionale verkiezing
Geïnteresseerde vrouwelijke modellen vanaf 16 jaar kunnen zich aanmelden voor de regionale voorrondes via www.proefdiervrij.nl. Op deze website staan de data en locaties van de regionale verkiezingen. Modelervaring is niet vereist. Tijdens de voorrondes worden de kandidates opgemaakt, gefotografeerd en gejureerd. De make-up is uiteraard proefdiervrij.

Dierproeven op cosmetica
In Europa zijn jaarlijks 38.000 dieren slachtoffer van cosmeticaproeven. De meeste Europese dierproeven voor cosmetica gebeuren in Frankrijk, Engeland en Duitsland. In Nederland is het doen van dierproeven voor cosmetica sinds 1997 verboden. Dat neemt niet weg dat de winkels hier vol liggen met cosmetica waarvoor in het buitenland diertesten worden gedaan.

Met deze modellenwedstrijd wil de vereniging Proefdiervrij mensen bewust maken dat de meeste make-up op dieren is getest. Dierproeven op cosmetica zijn overbodig aangezien er voldoende alternatieven zijn. Dit bewijzen de ruim 130 merken die in de cosmeticagids staan, waaronder bijvoorbeeld de make-up producten van The Body Shop, Oriflame en Kruidvat. Een overzicht met proefdiervrije cosmeticamerken is te vinden op www.proefdiervrij.nl. Op deze website kan de cosmeticagids ook als handzaam boekje worden aangevraagd.

Over Proefdiervrij
Proefdiervrij is de grootste vereniging in Nederland die specifiek opkomt voor de belangen van proefdieren. Dat is hard nodig, want in Nederland zijn er in 2004 ruim 633.000 dierproeven verricht. De vereniging heeft als oogmerk om dierproeven te vervangen voor diervrije methodes. Proefdiervrij houdt kansen om vervanging van dierproeven te bevorderen scherp in het vizier en speelt hierop in met communicatiecampagnes. Hierin richt de vereniging zich zowel op het publiek als de partijen die verantwoordelijk zijn voor het proefdiergebruik.

Proefdiervrij: Voor betere manieren dan proefdieren!


--------------------------------

Ingezonden persbericht